24 Şubat 2012 Cuma

Seks İşçisine Koruma Transfobiye Takıldı

Maltepe'de, seks işçisi bir kadına, ölüm tehditleri aldığını söylemesi üzerine 'çağrı üzerine koruma' verilmesine karar verildi. Aynı bölgede çalışan ve sık sık saldırıya uğrayan transeksüellerin başvuruları ise ciddiye alınmıyor.

Ataşehir Polis Merkezi, Maltepe'de seks işçiliği yapan bir kadına başvurusu üzerine koruma tahsis etti.
Akşam gazetesinin haberine göre G.Y. isimli kadın ölümle tehdit edildiğini söyleyerek 18 Ekim 2011'de karakola başvurdu. "Can güvenliğim yok" diyen  G.Y.'nin şikayet dilekçesi işleme alındı ve İstanbul Valiliği'ne gönderildi.

2 Aralık 2011'de G.Y.'nin şikayeti yerinde görülerek valilik tarafından 'Çağrı Üzerine Koruma' verilmesine karar verildi. Yazışmaların tamamlanmasının ardından G.Y'ye polis merkezinde görevli polis koruması verildi. G.Y. artık bir tehdit ya da tehlike hissettiğinde günün her anında korumasını arayacak. Polis koruması en kısa sürede onun yanına gelerek önlem alacak.

Transseksüel seks işçileri de koruma istiyor

Geçtiğimiz günlerde Maltepe Sahilyolu'nda transeksüel seks işçilerine yönelik saldırılar gündeme gelmiş, 18 Şubatta İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Lambda İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Kaos GL Dayanışma Derneği ve Lgbtt Aileleri İstanbul Grubu Maltepe'deki Bağlarbaşı Cumhuriyet Polis Karakolu önünde bir basın açıklaması yapmıştı. Açıklamada saldırılara karşı neden önlem alınnmadığı sorulmuştu.

bianet'e konuşan İstanbul LGBTT Derneği yetkilileri, 22 Aralık 2011'de Maltepe Sahilyolu'nda dört erkeğin kılıçlı saldırısına uğrayan trans kadın arkadaşları Ç.Y.'nin şikayetlerinin polis tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

Ç.Y. uğradığı saldırıdan sonra kameralar önünde gözaltına alınan saldırganın, ifadesi bile alınmadan serbest bırakıldığını, polislere şikayetçi olmak istediğini söylese de bu talebinin ciddiye alınmadığını anlattı.

Kaynak: Bianet