23 Şubat 2012 Perşembe

Köylüler madencilere karşı

Köylerinde maden sahası açılan Kirazlı Köyü sakinleri, bilgilendirme toplantısı için gelen yetkilileri protesto etti, jandarma köyün girişine barikat kurdu.

Çanakkale'nin Kirazlı köyünde düzenlenen maden bilgilendirme toplantısını protesto etmek isteyen köylülerle jandarma arasında arbede yaşandı.

Köy sınırları içinde Doğu Biga Madencilik A.Ş. tarafından 2010 yılından bu yana devam ettirilen açık ocak işletmeciliği projesi hakkında toplantı düzenlendi. Kahvehanedeki toplantıyı, Çanakkale merkez ve çevre köylerden gelen halk protesto etmek istedi. Halktan önce jandarma ekipleri, köyün giriş ve çıkışlarına bariyerler kurdu, köylüler dışında gelenlere izin vermedi. Protestocular tarlalardan geçerek köyün içine girmek isteyince uzun süre itiş kakış yaşandı.

Dışarıda protestolar devam ederken toplantı salonuna, sadece o köyde yaşayanlar kimlik kontrolüyle alındı. Çanakkale Çevre İl Müdürlüğü ve madenci firma yetkilileri yapılacak çalışma hakkında bilgi vermek istediği sırada salonda protestolar protesto gösterisi yapıldı. Sloganlarla protesto edilen görevliler, kısaca açıklama yaptıktan sonra jandarma eşliğinde köyden ayrıldı.

Kaynak: ETHA