24 Şubat 2012 Cuma

Adana'da baraj inşaatında katliam gibi kaza: 5 işçi suya kapıldı

Adana'nın Kozan ilçesi Ergenuşağı köyünde bir baraj inşaatında tünel kapağı basınç nedeniyle patladı. Olayda 5 işçi sulara kapılarak kayboldu. Kozan Kaymakamı'nın açıklaması ise akıllara durgunluk verdi: Baraj kapakları açılırken, işleyiş çok acil olduğu için çevredeki köylülere bilgi verilememiş.

Adana'nın Kozan ilçesi Ergenuşağı köyü yakınındaki baraj inşaatında, tünel kapağı basınç nedeniyle patladı. Özel bir firmanın yapımını üstlendiği barajda 5 işçi suya kapıldı.

Kozan ilçesinde Göksu Irmağı üzerinde özel bir firma tarafından inşa edilen Köprü Barajı tünel kapağı basınç nedeniyle patladı. Bazı işçiler ve iş makineleri, oluşan sele kapıldı.

Olayın ardından bir açıklama yapan Adana Kozan İlçesi Kaymakamı İzzettin Sevgili, Gökdere Köprü Barajı'nın gövdesinde çatlaklar oluştuğunu, bu nedenle baraj yetkililerinin kapakları açmak zorunda kaldığını, bol miktarda suyun bırakıldığını söyledi.

Sevgili, “Tehlike daha fazla büyümesin diye acil şekilde kapaklar açılmış. İşleyiş çok acil olduğu için çevredeki köylülere bilgi verilememiş. Bu baraj havzası içinde vatandaşların olabileceğini düşünüyoruz. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı bilgisi yok” dedi.

Kaynak: SoL