22 Şubat 2012 Çarşamba

Önce işkence, sonra tehdit

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde polislerin işkencesine maruz kalan ve polislerin şikayeti üzerine yargılanan Fevziye Cengiz'in, polislerin yakınları tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde polislerden işkencesine maruz kalan Fevziye Cengiz, "polise mukavemet ve hakaret" iddiasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

İzmir 15. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Cengiz, ifade verdi. Hakkında 6.5 yıl hapis cezası istenen Cengiz, suçlamaları reddetti.

Cengiz, eşi ile birlikte müzikhole eğlenmeye gittiğini, polislerin kimliği yanında olmadığı için kendisini darp ettiğini ve hakaret ettiğini söyledi.

Duruşmada, müzikholde garson olarak çalışan S.Y, şöyle konuştu: "O gün sanığın yanında 'dayı' lakaplı bir müşterisi vardı. 3-4 gündür gelip gidiyorlardı. Polisler geldiğinde direnç gösterdi, küfrederek, 'gidin buradan şerefsizler, terbiyesizler' diye bağırıp çağırdı."

Fevziye Cengiz'in kocası Mehmet Cengiz ise eşinin 2-3 yıl önce müzikholde garson olarak çalışmak üzere başvurduğunu ancak korktuğu için çalışmaktan vazgeçtiğini anlattı.

POLİSLERİN YAKINLARI TEHDİT ETTİ

Fevziye Cengiz'in avukatları, polislerin yakınları tarafından tehdit edildiklerini ve emniyete şikayet dilekçesi verdiklerini dile getirdi.

Mahkeme hakimi, 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik vermesiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın istenmesine karar vererek, duruşmayı 12 Nisan 2012 tarihine erteledi.

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan Cengiz, belinden yaşadığı rahatsızlığı dile getirerek, "Ben adalete güveniyorum. Herşeyin yerini bulacağının da kanaatindeyim. Duruşmanın seyri hakkında bir yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Bu arada, çeşitli sivil toplum örgütleri, Cengiz'e destek olmak için duruşma boyunca adliye önünde bekledi.

Kaynak: ETHA