29 Şubat 2012 Çarşamba

HEY Tekstil işçileri Meclis'te

HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, işten çıkarıldıkları için direnişe geçen HEY Tekstil işçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı, işçilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi.



HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, işten çıkarıldıkları için direnişe geçen HEY Tekstil işçilerinden bir heyet ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

İşten çıkarılan 420 HEY Tekstil işçisinin 13 Şubat gününden bu yana direnişte olduğunu hatırlatan Levent Tüzel, şunları söyledi: "Yirmi gündür, fabrika önünde direnişlerini sürdüren işçiler, gaspedilen haklarını elde etmek için çalmadık kapı bırakmadılar. AKP İstanbul İl Örgütü'negittiler. Çünkü hükümet, işçileri atan patrona yıllardır devlet arazilerini, binalarını ücretsiz tahsis etmiş, defalarca vergi ve sigorta muafiyeti getirmiş, hazineden teşvikler vermişti. Sorunlarının çözümü için İstanbul Valisi'ne, Bağcılar Belediye Başkanı'na ve direnişlerini görmeyen medya kurumlarına gittiler. Ama ne var ki, sorunlarına bir çözüm bulamadılar, Meclis'e geldiler. Çünkü, HEY Tekstil patronu Aynur Bektaş'a, istihdamı arttırdığı iddiasıyla, TBMM Başkanlığı'nca 'üstün hizmet ödülü' verilmiştir" dedi.

'HÜKÜMET SORUMLU'

"Yıllardır, ekmekleri ve çocuklarının geçimi için ağır ve sağlıksız çalışma koşullarına, aşağılamalara rağmen gece gündüz çalışan HEY Tekstil işçilerinin ücretleri ve tazminatları ödenmeden kapı önüne konulmasında hükümetin ve Meclis'in sorumluluğu vardır" diyen Tüzel, hükümetin işçilerin sorununa çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Tüzel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in patron Aynur Bektaş için söylediği, "Aynur Hanım'dan Allah razı olsun. Geliyor burada kadınlara iş-aş üretiyor. Aynur Bektaş gibi sanayicilere hizmet etmek lazım" sözleri hatırlattı, "Buradan, HEY tekstil işçileriyle birlikte TBMM'yi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı bir kez daha göreve çağırıyoruz" dedi.

Tüzel'in ardından söz alan HEY Tekstil işçileri, yaşadıkları sorunları anlattı.

Kaynak: ETHA