27 Şubat 2012 Pazartesi

Hapishaneden Vicdani Ret Açıklaması

KCK operasyonları kapsamında tutuklanan vicdani retçi İsmail Yıldız, cezaevinden gönderdiği mektupla vicdani reddini açıkladı.


İsmail Yıldız'ın vicdani ret deklarasyonu, Türkiyeli vicdani retçiler ve antimilitaristlerin düzenlediği basın toplantısında Yavuz Atan tarafından okundu.

Dersim Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmail Yıldız, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonları kapsamında 20 Aralık 2011'de tutuklanmış ve Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne konmuştu.

İsmail Yıldız, vicdani ret deklarasyonunda, annesinin karnında bebek olarak dünyaya geldiğini ifade ederek, "Bir tiyatrocu ve gazeteci olarak, bir Kürdistanlı olarak, bir anarşist ve savaş karşıtı olarak, bir antikapitalist ve antimilitarist olarak, kısaca, yeryüzünün bir lanetlisi olarak öldürme makinelerine dönüşmüş ordulardan birinde yer almayı reddediyorum." dedi.

"Kızımın biberonu tüm silahtan daha kutsal"

Evrende taştan, ağaçtan, kuştan bir farkı olmadığını söyleyen Yıldız, evrenin kendisine tanıdığı hakkı kullanarak asker olmayı reddettiğini belirtti.

"Evrene, insana ve barışa olan inancım ve saygımdan, özgürlük tahayyülün kapsamında asla yeri olmayan savaş ve öldürmeyi reddediyorum."

"Hiçbir devletin askeri olmadan, hiçbir tetiğin parmağı olmadan, hiçbir liderin, başkanın, kralın, komutanın ve otoritenin emir kulu olmadan yaşamaktaki ısrarım zindanda da, dışarıda da devam edecektir."

"Temel vasfı öldürmek olmakla birlikte; ayakta kalma çimentosu erkeklik, Türklük ve Müslümanlık olan bir ordunun silahı olmak, inancım, düşünce biçimim ve özgürlük tasavvurum içinde bulunmamaktadır.

"Ayrıca yakında doğacak olan kızımın nefesini, sesini, emeklemesini görebilmenin ve onun yanında olabilmenin her türlü 'kutsal' ve 'fetişten' daha üstün ve değerli olduğunu düşünerek, onun eline alacağı biberonun, yeryüzü üzerindeki tüm silah ve sahiplerin emirlerinden daha kutsal olduğunu temel düsturum sayarak askere gitmeyi ve silah taşımayı reddediyorum."

* İsmail Yıldız'ın vicdani ret deklarasyonunun tam metni için tıklayınız.

Kaynak: Bianet