22 Şubat 2012 Çarşamba

28 Şubat'a İlk Soruşturma

28 Şubat süreciyle ilgili suç duyurularını değerlendiren özel yetkili savcılık, 28 Şubat kararlarının kaleme alınmasına yönelik çalışmalarda görev yapan dört sivil memurun ifadesini aldı.

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan 28 Şubat kararlarının kaleme alınmasına yönelik çalışmalarda bulunan dört sivil memur savcılığa götürülerek ifadeleri alındı.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, 28 Şubat süreciyle ilgili suç duyurularını birleştirerek başlattığı soruşturmada, savcılık harekete geçti.

28 Şubat soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Mustafa Bilgili, Genelkurmay Başkanlığı'ndan, 28 Şubat kararları olarak bilinen Milli Güvenlik Kurulu kararlarının kaleme alınmasına yönelik çalışmalarda görev yapan, bu dönemdeki toplantılara da katılan sivil memurların isimlerini istedi.

Gelen isimler Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli olduğundan, Merkez Komutanlığı'na yazı gönderen savcılık, belirtilen isimlerin savcılığa getirilmesi talebinde bulundu.

Bunun üstüne savcılığa getirilen Genelkurmay bünyesinde çalışan dört sivil memurun tanık sıfatıyla ifadeleri alındı.

Hala Genelkurmay'da çalışan dört sivil memurun 28 Şubat sürecinde de görevde oldukları, 28 Şubat kararları olarak bilinen MGK kararlarını bizzat kaleme alan ekipte görev yaptıkları ve birçok önemli toplantıya şahitlik ettikleri, ifadelerine bu nedenle başvurulduğu öğrenildi.

Savcılığın 28 Şubat döneminde toplantılara katılan ve benzer görevlerde yer alan başka isimlerin de tanık sıfatıyla ifadelerine başvurabileceği iddia edilirken, soruşturmanın geliştirilmesinin ardından suç duyurularında ismi geçen askerlerin ve siyasilerin şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınabileceği belirtildi.

Kaynak: Bianet