21 Şubat 2012 Salı

Lüleburgaz'da Askerlere Ne Oluyor?

Lüleburgaz'da bir hafta içinde iki askerin intihar girişiminde bulunduğunun iddia edilmesi ve birinin hayatını kaybetmesi dikkat çekti. Batmanlı Gülşen toprağa verilirken Diyarbakırlı Salih A. Tedavi altında.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde zorunlu askerlik yapan 21 yaşındaki Gökhan Gülşen'in geçen hafta intihar ederek hayatını kaybettiği iddia edildi.

askerhaklari.com sitesine gelen ihbara göre, aynı hafta yine Lüleburgaz'da askerlik yapan Salih A.'nın ise üçüncü kattan atlayarak intihar girişiminde bulunduğu ve felç olduğu iddia edildi. Salih A.'nın hastanede tedavisine devam edildiği belirtildi.

Geçen hafta Lüleburgaz'da yaşanan ve "intihar" olduğu iddia edilen iki olayın ardından Gökhan Gülşen memleketi Batman'ın Kozluk ilçesinde toprağa verildi.

"Sorunu yoktu, intiharı anlamadım"

Batman Çağdaş Gazetesi'nin haberine göre, Gökhan Gülşen'in gece 04.00-06.00 nöbeti tutarken intihar ettiği iddia ediliyor.

21 yaşındaki Gülşen'in ailesi, oğullarıyla sık sık telefonda görüştüklerini, herhangi bir sıkıntısı olmadığını ve intihar etmiş olmasını anlayamadıklarını söyledi.

Sekiz aylık asker olan Gülşen'in cansız bedenini bulan asker arkadaşları, Gülşen'in herhangi bir not veya mektup da bırakmadığını söylediler.

Batman Gazetesi'nin haberine göre, olayın ardından er Gülşen'in cenazesi askeri uçakla Batman'a getirildi. Buradan konvoyla Kozluk'a getirilen cenaze, İslambey mahallesinde düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

"İki olay da 'şüpheli'"

askerhaklari.com sitesinin kurucusu Tolga İslam, konuyla ilgili bianet'e yaptığı açıklamada Lüleburgaz'da gerçekleşen iki olayın da "şüpheli" olduğunu söyledi.

2012 başından bu yana 13. şüpheli asker ölümünün gerçekleştiğinin altını çizen İslam, bu gençlerin intihar ettiği yönündeki iddialarla ilgili bilgisi olanların ve neden intihar etmiş olabileceklerini bilenlerin kendileriyle irtibata geçebileceklerini söyledi.

Kaynak: Bianet