29 Şubat 2012 Çarşamba

Ermenilere yönelik nefret suçları başladı

Pazar günü yapılan Ermenilere yönelik ırkçı mitingin ardından, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, bir Ermeni yurttaşın evinin bahçesine "Ermeni yalanına sessiz kalma" şapkası atıldığını duyurdu.

Hocalı Katliamı'nı anma adı altında yapılan ırkçı gösteriye tepki gösteren Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Ermenilere yönelik nefret suçunu kınadı.

ERMENİ YURTTAŞA TEHDİT

Dernek, söz konusu mitingin ana sloganının "Ermeni yalanına sessiz kalma" olduğunu hatırlatarak, "Bu sloganı dikkate alıp harekete geçenlerin, Ermenilere kinini kusmak için çoktan kolları sıvadığını görüyoruz" dedi.

Mitingde üzerinde "Ermeni yalanına sessiz kalma" yazılı şapkalar dağıtıldığını kaydeden dernek, söz konusu şapkalardan birinin, bir Ermeni yurttaşın evinin bahçesine atıldığını duyurdu.

'AMAÇ GÖZDAĞI'

Dernek, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Bu eylemin Ermenilere ve dostumuza gözdağı vermek için, onlara göz hapsinde olduklarını hissettirmek için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bunun için, 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganını ne amaçla haykırdığımızı asla anlayamayacak bu gruba inat, 'Yaşasın Halkların Kardeşliği' diyoruz."

'İÇİŞLERİ BAKANI'NI KINIYORUZ'

Yeryüzüne Özgürlük Derneği, söz konusu ırkçı mitingi şöyle değerlendirdi: "Ermeni dostumuza yönelik tehdit eylemini gerçekleştiren ve Hocalı'yı anmak için toplandığını iddia edip nefret suçu işlemekte sakınca görmeyen zavallı zihniyeti ve daha en başından bir nefret eylemine dönüşeceği belli olan mitinge katılan ve destekleyen İçişleri Bakanı'nı, İstanbul Valisi'ni ve tüm siyasî partileri kınıyor, faşizme inat bir kez daha 'Hepimiz Ermeniyiz' diyoruz."

Kaynak: ETHA

* Derneğimizin açıklamasının tam metnine ulaşmak için tıklayın.