29 Şubat 2012 Çarşamba

Güvenceli çalışmak için direniyorlar

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde işten atılmalara karşı çadır kuran işçiler eylemlerinin 9. gününde basın açıklaması yaparak, hastane yönetimini uyardı.


İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde işten atılmalara karşı taşeron işçilerin kurduğu bilgilendirme çadırı eylemi 9. gününe girdi. Mart ayının sonunda 400 taşeron işçinin işten atılacağının açıklanması üzerine çadır kuran işçiler bugün bir açıklama yaptı.

İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi, Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TASİSDER), Eğitim-Sen üyeleri ve Paşabahçe direnişçilerinden Türkan Albayrak'ta eyleme katılarak destek verdi.

Monoblog önünde kurulan bilgilendirme çadırında toplanan sağlık emekçileri, hastane yetkililerinin toplandığı duyumunu alınca önce 14 Mart Amfisi'ne oradan öğrenci işlerinin bulunduğu Kemal Atay Amfisi'ne yürüyüş yaptı. Yürüyüşte, "Kadrolu çalışmak istiyoruz", "Güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz", "Taşeron işçisi köle değildir", "Sağlıkta taşeron ölüm demektir" sloganları atıldı.

Direniş çadırı önünde açıklama yapan Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde direnen ve kazanan taşeron işçisi Türkan Albayrak, "İşsiz kalma korkusunu taşeron işçileri olarak çok iyi biliyoruz. Üç kuruşluk paraya saatlerce çalışıyoruz, herkes tarafından horlanıyoruz. Hakkımızı istediğimiz zaman ise işten atılıyoruz. Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde çalışırken işten atıldığımda önümde 2 seçenek vardı; ya eve gidecektim ya da işime geri dönmek için direnecektim. Evime döndüğüm zaman çocuklarıma bakacak yüzüm olmayacaktı. 118 gün boyunca direndim. Beni işe almayacağını söyleyenler işe aldılar, her şey kararlılıktan geçiyor. Çapa taşeron işçilerinin kararlı olduğunu görüyorum" dedi.

SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, Genel Sağlık Sigortası'nın (GSS) AKP Hükümetinin aldatmacası olduğuna dikkat çekti, sağlık emekçileri ve halkın hastanelerin satılmasına ve GSS'ye karşı ortak mücadeleyi büyütmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi adına Taner Gören konuşurken, taşeron işçiler adına Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TASİSDER) Başkanı Güneş Cengiz, "Kadrolu ve güvenceli çalışmak için var olan mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye belirtti. Hastane yetkililerine seslenen Cengiz, "Mart ayı sonunda 400 işçiyi işten çıkartmayı bir kez daha düşünmelisiniz" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler, "Sağlık çalışanları neye karşı ve ne istiyor" başlıklı bildirileri dağıtarak direniş çadırına gitti.

Kaynak: ETHA