23 Şubat 2012 Perşembe

Altıncı Yılda Yine Tahliye Yok

Aralarında eski Özgür Radyo Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan'ın da yargılandığı MLKP Davası'nın 6. yılında yine tahliye yok. Bir sonraki duruşma 29 Mayıs'ta.

Aralarında eski Özgür Radyo Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan, Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım Gazetesi Yazarı Bayram Namaz'ın olduğu 12'si tutuklu 24 sanıklı Marksist Leninist Komünist Partisi'ne (MLKP) yönelik görülen davada yine tahliye yok.

Bir sonraki duuruşma 29 Mayıs'ta.

Eylül 2006'da bir çok ilde yapılan "Gaye" operasyonu kapsamında yargılanan sanıklar MLKP örgütüne üye olmakla suçlanıyorlar. İddianamede sanıklar Nazilli'de bir evde MLKP'nin 4.Kongresi'ni yapmakla suçlanıyor.

"Gazetecilere tecavüzcü demek demogojidir"

İstanbul Beşiktaş 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında konuşan Füsun Erdoğan, tutuklu gazeteci olarak Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkililerine seslendi.

"Sadece sekiz gazeteci tutuklu demek; tutuklu gazeteciler 'taciz, tecavüz'den yargılanıyor demek, toplumun kafasını karıştırmaya yönelik bir demogojidir.

"80'lerde insanlara işkence ederek ifade verdirtirlerdi. Şimdi ise önceden hazırlanmış deliller üzerinden suçlama yapılıyor. Bugün Terörle Mücadele Kanunu (TMK) nedeniyle buradayız. Altı yıldır beni cezaevinde tutarak mağdur ettiler. Kendi kendime soruyorum altı yıldır neden cezaevindeyim?"

"TMK ve ÖYM kaldırılsın"

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) de tutuklular destek olmak için Adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu, altı yıldır sosyalist ve gazetecilerin TMK ve Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) nedeniyle tutuklu olduğunu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğünü ortadan kaldırdığı belirtti.

Otlu, ESP İstanbul ve İzmir İl Başkanları'na ve üyelerine verilen cezaların siyasi karar olduğunu söyledi.

Birçok Kürt siyasetçilerinin, öğrencilerin, sendikacıların, avukatların ve sosyalistlerin tutuklu olduğuna dikkat çeken Otlu, TMK ve ÖYM'lerin acilen kaldırılması gerektiğini söyledi.

MLKP davasının son duruşmasında tahliye çıkmamıştı. Bir önceki duruşmada ise Atılım gazetesi yayın koordinatörü İbrahim Çiçek, Ali Hıdır Polat, Ziya Ulusoy ve Uğur Kayacı'yı tahliye edilmişti.

* Fusün Erdoğan'ın cezaevinden gönderdiği "Muhalif Gazeteci Olmak" mektubu için tıklayınız.

Kaynak: Bianet