20 Şubat 2012 Pazartesi

Atık kağıt işçileri yıkımlara direndi

Adana'da Güzelyalı Mahallesi'nde barakalarda yaşayan atık kağıt işçileri, barakalarının yıkılmak istenmesine tepki gösterdi. Barakalarının Milli Emlak'a ait arazisine kurulu olduğu gerekçesiyle yıkılmasına direnen atık kağıt işçileri, barikat kurdu, barakalarını ateşe verdi.


Atık kağıt işçileri yaşam alanlarının ellerinden alınmasına tepki gösterdi. Atık kağıt işçileri, Adana'nın Güzelyalı Mahallesi'ndeki barakalarının yıkılmak istenmesine direndi.

Çukurova Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde atık kağıt işçilerinin barakalarını yıkmak üzere geldi. Yaklaşık 10 ailenin yaşadığı barakaları yıktırmak istemeyen atık kağıt işçileri, barikat kurdu.

Zabıtanın ve yıkım ekiplerinin gelmesini bekleyen baraka sahipleri, barakalarını yıktırmayıp kendi elleriyle ateşe verip yakmayı kararlaştırdı. Yıkım ekibinin gelmesi üzerine direnişe geçen baraka sahipleri, yıkımın olmaması için zabıtayla görüştü. 32 yıldır Milli Emlak’a ait arazide oturduğunu ve her yıl ödeme yaptığını açıklayan 50 yaşındaki Vedat Tayfur, "Bizim tek isteğimiz çalışacak yer. Biz burayı yıkıp dağa mı çıkalım, hırsızlık mı yapalım, ne yapalım? Benim 9 tane kızım var. Ben şimdi ne yapayım" dedi.

Barakaları ateşe veren atık kağıt işçileri, itfaiyenin önüne barikat el arabalarıyla barikat kurdu. Barakalar kısa sürede kül olurken Kasım Atay ve Sait Yıldırım barakadan çıkardıkları meyve sebzeleri atarak, "Bakın biz bunları çöpten toplayıp yiyoruz. Çünkü işimiz yok paramız da yok. Bundan dolayı çöpten hem para kazanıyoruz hem de karnımızı doyuruyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ETHA