20 Şubat 2012 Pazartesi

Bakan Yıldırım: Baz istasyonlarına dokunmayın!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, baz istasyonlarını koruma genelgesi yayınladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede, “Sektörün gelişimi için bazlara dokunmayın” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, baz istasyonlarına yönelik 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede, elektronik haberleşmenin, toplumun tamamı tarafından yararlanılan ve vazgeçilmez ihtiyaç haline dönüştüğünü söyleyen Yıldırım, baz istasyonlarının kurulması ve işletilmesi konusunda valiliklerden her türlü kolaylığı sağlamasını istedi.

“Baz istasyonlarının tesisi haberleşme hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, elektronik haberleşme sektörünün gelişimi ve yatırımların aralıksız devam etmesi açısından büyük önem arz etmektedir” şeklinde ifadelerin yer aldığı genelgede, baz istasyonlarının BTK tarafından verilen ‘Güvenlik Sertifikası’ ile kurulduğuna dikkat çekildi.

Genelgede şu ifadeler yer aldı:

“Kurulan baz istasyonları, ilgili tesislerinin korunması ve hizmetin sürdürülebilirliği açısından kurulacak olanlara da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan gerekli izin ve onayların alınmış olması kaydı ile enerji hatlarının tesisi ve enerji aboneliklerinin yapılması dahil her türlü kolaylığın sağlanması elektronik haberleşme hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, elektronik haberleşme sektörünün gelişimi ve yatırımların aralıksız devam etmesi açısından büyük önem arz etmektedir.”

Kaynak: ETHA