5 Nisan 2012 Perşembe

Sevag Davası Karar Aşamasında

Sevag Balıkçı'yı 24 Nisan 2011'de öldüren er Ağaoğlu'nun yargılandığı davaya yarın devam edilecek. Sevag İçin Adalet Girişimi tarafından yayımlanan bildiride davanın karar aşamasında olduğu belirtildi.

Ermeni soykırımın 96. yıldönümünde, 24 Nisan 2011'de zorunlu askerlik yaptığı Batman'ın Kozluk ilçesinde Sevag Şahin Balıkçı'nın ölümüne neden olan er Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılandığı davaya yarın Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edilecek.

Sevag İçin Adalet Girişimi tarafından yayımlanan bildiride yarın sabah 09.30'da görülecek davanın beşinci duruşmasından adalet çıkması temennisi yinelenirken, cinayetin üstünden yaklaşık bir yıl geçtiği ve katilin hala tutuksuz yargılanmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Bildiride 13 Şubat'ta görülen dördüncü duruşmada mahkeme heyetinin, cinayet esnasında bölgede bulunan 19 korucunun ve olay yeri tutanağı tutan iki askerin tanık olarak dinlenmesini kararlaştırdığı hatırlatılarak yarın görülecek duruşmada yeni delil, bilgi ve ifadelerin değerlendirilerek davanın karar aşamasına gelineceğine dikkat çekildi.

"Cinayetin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Katil hâlâ tutuksuz olarak yargılanıyor. Cinayeti örtbas etmek için ellerinden geleni yapan komutanlar ve tanıklar üzerinde baskı kurup ifadelerini yönlendiren katilin yakınlarına karşı etkin bir soruşturma henüz başlatılmadı."

"Ermeni Soykırımı'nın 96. yıldönümünde gerçekleşen ırkçı cinayetin arkasındaki güçler ve gerçekler hâlâ ortaya çıkarılmadı. Yarın ki duruşmadan adalet kararının çıkmasını bekliyoruz."

Kaynak: Bianet