28 Nisan 2012 Cumartesi

'Mahkeme tecavüzü yasal ilan etti'

Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi, Fethiye toplu tecavüz davasında tüm sanıkların beraat ettirilmesini İstanbul'da yaptığı eylemle protesto etti. Kadınlar, karar ile tecavüzün yasal hale getirildiğini belirterek, "Bu dava burada bitmez" dedi.


Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi, Fethiye toplu tecavüz davasında beraat kararı verilmesini protesto etti.

Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen kadınlar, "Bu dava burada bitmez. Tecavüze beraat değil ağır ceza" ve "Tecavüze yine beraat. Fethiye'de yargı tecavüzü onayladı" yazılı pankartlar açtı. Açıklamada, "Kadının beyanı esastır", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Kadınlar adına açıklama yapan Rojin Akın, Fethiye'de bir kadının 8 erkeğin tecavüzüne uğramasıyla ilgili davada tüm sanıklara beraat kararı verilmesini, "Bu memleketin adalet anlayışında ve işleyişinde erkek egemenliğinin kadınlara yönelik şiddeti, tecavüzü ne kadar ısrarla savunduğunun çok açık bir örneği" şeklinde değerlendirdi.

TECAVÜZ YASAL OLDU

Mahkemenin delil yetersizliği iddiasıyla beraat kararı verdiğini hatırlatan Akın, Adli Tıp Kurumu raporu, cep telefonları sinyallerinin tecavüzcülerin olay yerinde olduğunu gösteren raporu, jinekolog raporu, tecavüz sanıklarının çelişkili ifadelerinin delil sayılmadığını kaydetti. Akın, ekledi: "Delillerin yanı sıra esas olarak tecavüze maruz bırakılan kadının beyanı varken beraat kararıyla bu ülkede devletin bir adalet kurumu eliyle tecavüzün yasal olduğunu ilan etmiş oldu."

Tecavüz davalarında kadın beyanının önemine dikkat çeken Rojin Akın, N.Ç. davasını hatırlattı.

Rojin Akın, kadın örgütlerini "komplo kurmakla" suçlayan ve "cahil güruh" diyen Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan'a da tepki gösterdi.

'TECAVÜZ TEŞVİK EDİLİYOR'

Akın, şunları söyledi: "Mahkemelerde tecavüzcüler aklanıyor ve Türkiye kadınlar için güvenilir ülke olmaktan iyice çıkıyor. Tecavüzcüleri aklamanın sorumluğunu taşıyan kurum ve kişiler aynı zamanda tecavüzü de teşvik etmekteler. Fatma Şahin'i ve bütün sorumluları tecavüze karşı adaletin yerini bulması için göreve çağırıyoruz."

Kaynak: ETHA