28 Nisan 2012 Cumartesi

2 işçiye mezar olan tüp dolum tesisi önünde eylem

ESP Sancaktepe İlçe Örgütü, iki işçinin yaşamını yitirdiği Ümraniye'deki tüp dolum tesisi önünde yaptığı eylemde, iş cinayetinin sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu bildirdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Sancaktepe İlçe Örgütü, Dudullu Esenkent Mahallesi'nde bulunan DES Sanayi Sitesi'nde, önceki gün patlama meydana gelen tüp dolum tesisi önünde eylem yaptı.

İşçilerin de katıldığı eylemde ESP adına yapılan açıklamada, "Artık ölmek istemiyoruz", "Kaza değil bu bir cinayet", "İşçiler birleşin ölümleri durdurun", "Patronlar öldürüyor AKP seyrediyor" sloganları atıldı.

ESP adına yapılan açıklamada Türkiye'de her gün ortalama 3 işçinin kazalar sonucu yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

İki işçinin yaşamını yitirdiği tüp dolum tesisinin daha önce 3 defa mühürlendiğini, ancak her defasında yeniden açıldığını belirten ESP, Çalışma Bakanı'nın iş cinayetleri için "kader" açıklamasına tepki gösterdi.

ESP açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "AKP hükümeti ekonominin büyüdüğünü fakat büyümenin işçilerin canı ve kanı pahasına yaşandığını söylemiyor. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP hükümeti yaşanan iş cinayetlerinin sorumlusudur. Güvencesiz çalıştırılma ve patronların kar hırsı işçileri öldürüyor."

ESP, iş cinayetlerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını, bunun için bağımsız komisyonların oluşturulmasını ve patronların cezalandırılmasını istedi.

Eyleme Partizan üyeleri de katıldı.

Kaynak: ETHA