26 Nisan 2012 Perşembe

'Doğa düşmanı AKP'

Dünyanın en büyük nükleer felaketlerinden biri olan Çernobil'in 26. yılında, Adana'dan nükleer karşıtı tepki geldi. HDK Adana bilenşenleri, "Nükleer santrallere ve nükleer silahlara hayır" dedi.

Çernobil'in 26. yılında, nükleer karşıtları bir yandan Çernobil'i unutmayacaklarnı belirtirken, diğer yandan kurulması planlanan nükleer santrallere karşı, "Çernobil nükleer felaketini unutmadık, yeni santraller yeni ölümlere evet demektir" dedi.

'AKP DOĞA DÜŞMANI'

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana bilenşenleri, 26 Nisan 1986 yılında gerçekleşen Çernobil Nükleer Santrali’ndeki patlamadan günümüze 26 yıl geçtiğini belirterek, "Kazadan sonra Çernobil'in çevresinde çalışan binlerce insan acı içinde can verdi. Bölgede sağ kalan insanlar radyasyon nedeniyle ya sakat kaldı ya da kanser gibi birçok hastalığın pençesinde yaşamaya çalıştı" diye kaydetti.

HDK, AKP Hükümetinin nükleer sanral planlarına ilişkin, "Birçok ülkede nükleer santrallerin kapatılması süreci yaşanırken, AKP iktidarı 5 adet nükleer santral yapılacağını açıklayarak insana, doğaya yabancı ve bir o kadar da düşman olduğunu gösteriyor. Başbakan, nükleer santrale karşı duran halkı bertaraf edilmesi gereken bir engel olarak görüyor" diye belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çernobil’de ve Karadeniz’de nükleer patlama nedeniyle ölen insanları, Çernobil’den zorunlu olarak göç edip evlerine hiçbir zaman dönemeyecek insanları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ülkemiz insanlarının yüzde 80’inin nükleer santral istemediğini biliyoruz. Buna rağmen yalan ve dolanla bu santralleri yapmaya çalışan hükümete izin vermeyeceğiz. Nükleer santrallere ve nükleer silahlara hayır".

Kaynak: ETHA