24 Nisan 2012 Salı

Fukushima'ya geri dönüş yok

Japonya'da yaşanan çifte felaketin ardından bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Fukushima çevresinde radyasyon seviyesinin hala yüksek olduğu ve geri dönüşlerin mümkün olmadığı belirtiliyor.

Japonya'da yaşanan tsunami ve nükleer felaketin ardından bir yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen, bölgenin geleceği hakkında henüz bir açıklama yapılmıyor.

Bölgede radyasyon seviyesinin hala çok yüksek olduğu belirtilirken, ülkenin kuzey doğusundan göç ettirilen halkın durumu da net değil.

Asahi Shimbun gazetesinin haberine göre, göç ettirilen halk, nükleer santralin çevresindeki bölgede bulunan yedi şehre tekrar dönemeyecek.

En az beş yıl boyunca bölgeye kimsenin sokulmayacağını belirten gazete, önümüzdeki on yıl boyunca bölgede radyasyon seviyesinin insan sağlığına zararlı olarak kabul edilen 20 millisieverts düzeyinde olacağı kaydedildi.

Ayrıca bölgedeki tarım arazilerinin de yüksek radyasyondan dolayı işletilmeyeceğini belirten gazete, devlet kaynaklarına dayandırark yaptığı haberde, radyasyon seviyesinin doğal yaşam için çok yüksek olduğunu kaydetti.

Kaynak: ETHA