27 Nisan 2012 Cuma

Filistinli tutsaklar saldırı altında

Siyonist İsrail rejimi, tehditlere rağmen açlık grevine devam eden Filistinli tutsaklara saldırıyor. Saldırıda direniş liderleri hedef alınıyor.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne (FHKC) bağlı Filistinli Esir Komitesi, siyonist İsrail'in Mecdu cezaevinde açlık grevindeki üyelerinin İsrail birliklerinin saldırısına uğradığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, FHKC'li esirler, hücrelerinden alınıp başka yerlere götürüldü. Komisyon, İsrail cezaevi idaresinin esirlere tehditler savurduğunu ifade etti.

Filistinli Esir Komitesi, açıklamasında "İşgalcinin insanlık dışı uygulamalarına boş mide ve bağırsakla karşı koyan kahraman esirlerin iradesini kırmak isteyen işgal güçleri esirlere saldırdı. Saldırıda başta Halk Cephesi komutanlarından Hasan Fatafita, Sabit Nassar ve Feza Zeibi'i olmak üzere birçok kişi darp edildi" dedi.

Tutsakların durumuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinli esirlerin yüksek morale sahip olduklarını, esirlerden aldıkları mektuplarda cezaevi idaresinin açlık grevini sonlandırmakta aciz kaldığının ve talepleri kabul edilinceye kadar direnişe devam edeceklerinin ifade edildiğini belirten Esirleri Savunma Merkezi açıklamasına şöyle devam etti:

"Siyonist cezaevi idaresi esir liderleriyle önce açlık grevini engellemek, ardından da sonlandırmak için defalarca görüştü. Ama bir sonuç alamadı. Çünkü esirler, talepleri kabul edilinceye kadar geri adım atmayacaklarını ve bu eylemi sonlandırmaya da açlık greviyle ilgili komisyonun karar vereceğini söylediler. Tutsaklar, haklı talepleri için başlattıkları açlık grevinin ellerindeki tek silah olduğunu ve talepleri kabul edilinceye kadar da bunu sürdüreceklerini ifade ettiler."

Kaynak: ETHA