26 Nisan 2012 Perşembe

ÖZGÜR-DER, Suriye'deki gazetecilere özgürlük istedi

ÖZGÜR-DER Üniversite Gençliği, Suriye'de devam eden olaylar ve gazetecilerin tutuklanmasını Diyarbakır’da yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.


Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Üniversite Gençliği, Suriye’de devam eden olaylar ve tutuklanan gazeteciler ile ilgili Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı, durumu protesto etti.

Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen ÖZGÜR-DER Üniversite Gençliği, “Dün Hama, bugün Humus” yazılı pankart açtı. “İnsanlık onuru Suriye’de ölmesin”, “Bijî azadî, bimre dîktatorî”, “Suriye’ye özgürlük direnişle gelecek”, “Katil Esad, sonun Mübarek olsun” yazılı dövizleri ve tutuklu bulunan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un fotoğrafları taşındı.

Öğrenciler adına açıklama yapan İlyas Çetinkaya, Esed rejiminin son 1 yılda 800’ü çocuk 10 binden fazla insanı katlettiğini söyledi. Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet çağrılarına Esed’in kulaklarını tıkadığını belirten Çetinkaya, ÖZGÜR-DER Üniversite Gençliği olarak Suriye halkının yanında olduklarını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’deki katliamın sona erdirilmesine ilişkin herhangi bir gelişmenin olmamasını düşündürücü olarak değerlendiren Çetinkaya, “Bu süreç oyalamadan başka bir şey değildir” dedi. Suriye’ye müdahale tartışmalarına da değinen Çetinkaya, “Şu kesinlikle bilinmelidir ki, ne emperyalist müdahale ne de işbirlikçi siyaseti asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Baas rejiminin kendini lağvetmesini ve inisiyatifin halka verilmesini isteyen Çetinkaya, Çin, Rusya ve İran’ın Esed’e destek vermesini kınadı. 46 gündür Suriye istihbaratının elinde bulunan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un serbest bırakılması için somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, gazetecileri hiçbir zaman unutturmayacaklarını söyledi.

Eylem atılan “Suriye halkı yalnız değildir”, “Katil Esed Suriye’den defol”, “Uyan, diren, özgürleş”, “Yaşasın Suriye direnişimiz”, “Adem’e, Hamit’e hemen özgürlük” sloganlarıyla sona erdi.

Kaynak: ETHA