22 Nisan 2012 Pazar

Nefrete kurban giden Sevag, mezarı başında anıldı

Ölümünün 1. yılında Sevag Şahin Balıkçı'yı mezarı başında anan dostları, Sevag'ın mezarını çiçeklerle bezedi, Sevag için adalet istedi.


Ermeni soykırımının yıl dönümünde, kışlada şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Ermeni er Sevag Şahin Balıkçı, Şişli Ermeni Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Balıkçı'nın mezarı başında toplanan Ermenileri, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay gibi Türkiyeli dostları yalnız bırakmadı. Sevag Şahin Balıkçı'nın mezarı, dostlarının ve yakınlarının getirdiği çiçeklerle bir çiçek bahçesine döndü.

Pederin mezarlığa gelmesinin ardından, Balıkçı için ilahiler söylendi, dualar okundu. İlahiler söylenirken anmaya katılanlar gözyaşlarına hakim olmakta zorlandı.

'BÜYÜK SUÇUN YIL DÖNÜMÜNDE'

Ayinin ardından, Sevag İçin Adalet Girişimi adına kısa bir konuşma yapan Hayko Bağdat, "24 Nisan 1915'te işlenen büyük suçtan 96 yıl sonra, güzel yüzlü bir kardeşimizi nefret cinayetiyle aramızdan aldılar" diyerek sözlerine başladı.

'CENAZELERDE DEĞİL MUTLU GÜNLERDE BİR ARAYA GELELİM'

Ölüm ve cenaze haberleriyle bir araya gelmekten duyduğu üzüntüyü dile getiren Bağdat, "Bu cinayetler bize kalabalıklaşmayı öğretti. Umuyorum ki, artık cenazelerde değil, düğünlerde, mutlu günlerde bir araya geliriz" diye konuştu.

Sevag Balıkçı için adalet talep ettiklerini vurgulayan Bağdat, "Çocuklarımızın geleceği için adalet talebimizi sürdüreceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Cenazeye katılanlar, Balıkçı ailesine başsağlığı dileklerini iletirken, katledilen Ermeni gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve Sevag'ın annesi Ani Balıkçı'nın kucaklaşması duygusal anlar yarattı.

Kaynak: ETHA