27 Nisan 2012 Cuma

9 kişi daha Hopa davası sanığı oldu

Ankara'da görülen Hopa davasına 9 kişi daha eklendi. Böylece Metin Lokumcu'nun ölümünü protesto ettikleri için yargılananların sayısı 37'ye yükseldi.

Hopa'da polisin müdahalesini protesto etmek için Ankara'da eylem yaptıkları gerekçesiyle yargılananların sayısı 37'ye yükseldi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması 9 Aralık 2011 tarihinde görülmüştü.

Mahkeme, soruşturmaya dahil edilen ancak o dönem ifadesi alınmayan 9 kişinin daha davaya dahil edilmesine karar verdi. Böylece Hopa davasında yargılananların sayısı 37'e yükseldi.

Başbakan Erdoğan'ın Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs'ta yaptığı seçim mitingi, halk tarafından protesto edilmişti. Polisin Hopalılara sert saldırısı sonucu, yoğun biber gazından etkilenen Metin Lokumcu adlı emekli öğretmen yaşamını yitirmişti. Çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı.

Hopa'da polisin saldırısını protesto etmek için pek çok kentte eylemler düzenlenirken, Ankara'da da AKP Genel Merkezi'ne yürüyüş yapılmak istenmişti. Ancak burada da polis eylemcilere saldırmış ve 100'den fazla kişiyi gözaltına almıştı. Bunlardan 22 kişi tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında dava açılmıştı. Tutuklu 22 kişi ilk duruşmada tahliye olmuştu. Hopa sanıkları "silahlı terör örgüte üye olmak" iddiasıyla yargılanıyor.

Kaynak: ETHA