25 Nisan 2012 Çarşamba

Üç Ayda Dört Kadın Kocasını Şikayet Etti, Yine de Öldürüldü

2012’nin ilk üç ayında koruma talep ettiği, savcılığa veya polise şikayette bulunduğu ya da sığınmaevlerine yerleştirildiği halde dört kadın öldürüldü, dört kadın yaralandı.

bianet'in erkek şiddeti çetelesine göre, 2012'nin ilk üç ayında koruma talep ettiği, savcılığa veya polise şikayette bulunduğu ya da sığınmaevlerine yerleştirildiği halde dört kadın öldürüldü, dört kadın yaralandı.

Mart ayında öldürülen 12 kadından biri daha önce çıkarılan koruma kararının tarihi sona erdiğinde, boşanma davası başlayınca yenileme gereği duymamıştı. Kocasının akrabası tarafından öldürülen bir kadın ise daha önce polise başvurmuş ancak korunma talebine yanıt alamamıştı.

Şubat'ta öldürülen 24 kadından biri kocası hakkında uzaklaştırma kararı çıkartmıştı. Bir kadın ise katilini dokuz kez dilekçe vererek şikayet etmişti.

Erkek şiddetine maruz kalan kadınlardan biri daha önce birçok kez kocası hakkında şikayette bulunduğunu söylerken, biri şikayette bulunmak için gittiği karakol dönüşü şiddete uğradı.

Ocak'ta kocası tarafından tabancayla yaralanan bir kadına daha önce koruma tahsis edildiği, yine karısını tabancayla yaralayan bir erkeğin ise daha önce iki kez evden uzaklaştırma cezası aldığı ortaya çıktı.

Kaynak: Bianet