25 Nisan 2012 Çarşamba

Sendikacılardan kanser hastası Aslan'a özgürlük kampanyası

DİSK, KESK ve Türk-İş üyesi sendikalardan 40'ı aşkın sendika uzmanı, 103 gündür cezaevinde bulunan cilt kanseri hastası KESK hukuk ve TİS uzmanı İsmet Aslan'ın serbest bırakılması için uluslararası kampanya başlattı.

İSTANBUL- DİSK, KESK ve Türk-İş üyesi sendikalardan 40'ı aşkın sendika uzmanı, KESK hukuk ve TİS uzmanı İsmet Aslan'ın, 103 gündür tutuklu olduğunu belirterek, serbest bırakılması için uluslararası bir kampanya başlattı.

Kampanya metninde, Aslan'ın cilt kanserinin bir türü olan Mycosis Fungoides (MF) hastası olduğu ve düzenli olarak tedavi altında tutulması gerektiği ancak cezaevi koşullarında tedavi olanağının bulunmadığı belirtildi.

İmza metninde şu ifadeler yer aldı: "İsmet Aslan'ın sendikal çalışmalarının engellenmesinin, hem İsmet hem de kamu emekçileri hareketi için ciddi bir kayıp ve haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşları olarak sağlığı konusundaki kaygılarımızı da paylaşmak istiyoruz. Meslektaşımız İsmet Aslan, cilt kanserinin bir türü olan Mycosis Fungoides (MF) hastası ve düzenli kontrollere gitmesi gerekiyor. 13 Ocak 2012 tarihinde gözaltına alınmamış olsaydı birkaç gün sonra rutin kontrolüne gidecekti. Cezaevi koşulları İsmet'in sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. İmzası bulunan bizler, meslektaşımız İsmet Aslan’ın yanındayız ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

2006'dan beri KESK uzmanı olarak çalışan İsmet Aslan'ın, KESK'in tüm çalışmalarının ve eylemlerinin içinde yer aldığına dikkat çekilen imza kampanyasına http://ismetaslanaozgurluk.wordpress.com/ adresinden ulaşabilir.

İmzacılar arasında şu isimler bulunuyor: "İlker Akçasoy (Eğitim-Sen Uzmanı), Necla Akgökçe (Petrol-İş Sendikası Uzmanı), Zeynep Ekin Aklar (KESK ve DİSK Eski Uzmanı), Serpil Aksakal (Petrol-İş Uzmanı), Asalettin Arslanoğlu (Teksif Uzmanı), Fatih Aydemir (Basın-İş Uzmanı), Zafer Aydın (Kristal-İş Sendikası Uzmanı), Semahi Aydın (KESK Uzmanı), Erkan Aydoğanoğlu (Eğitim-Sen Uzmanı), Onur Bakır (Sosyal-İş Sendikası Uzmanı), Gün Bulut (Petrol-İş Sendikası Uzmanı), Mehmet Ali Candan (Belediye-İş Sendikası Uzmanı), Handan Çağlayan (Eğitim Sen Uzmanı), Aziz Çelik (Kristal-İş Sendikası Uzmanı), Savaş Demirtaş (DİSK/GENEL-İŞ Uzmanı), Gökhan Düren (Birleşik Metal-İş Sendikası Uzmanı), Kıvanç Eliaçık (DİSK Uzmanı), Fahrettin Engin Erdoğan (DİSK Uzmanı).

Kaynak: ETHA