28 Nisan 2012 Cumartesi

TKMP, hak ihalleri raporunu açıkladı

Tecride Karşı Mücadele Platformu, Galatasaray Meydanı'nda yaptığı açıklamayla Nisan ayı hak ihlalleri raporunu açıkladı.

Tecride Karşı Mücadele Platformu (TKMP) Galatasaray Meydanı'nda yaptığı açıklamayla Nisan ayı hak ihlalleri raporunu açıkladı.

Platform adına açıklama yapan Esra Çakmak, bir cezaevi müdürürünün "Teröristleri güneşli yerlere koymak gibi bir zorunluluğumuz yok" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, bu sözlerin devletin, hak arama mücadelesinde tutsak ettiği devrimcilere dönük nasıl cepheden ve her koldan saldırdığını çok açık gösterdiğini vurguladı.

"Devrimci ve yurtseverlere yönelik işkence ve faili meçhullerin sorumlularından Meğmet Ağar'ın 'cezalandırılması' bile Özel Aydın Cezaevi'nde, kendi istediği koşullarda ve güneşli odalarda oluyor" şeklinde konuşan Çakmak, 1 Mayıs'lara, Newroz'lara, savaş karşıtı eylemlere katıldığı için, tarafını işçi sınıfı ve emekçilerden yana seçerek, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya uğruna faşizme karşı mücadele ettiği için F tipi hapishanelere atılan binlerce devrimcinin en ağır tecrit koşullarında yaşadığını söyledi.

"TKMP olarak, içeride mücadele eden devrimci tutsakların dışarıdaki sesi olmaya devam edeceğiz" diyen Çakmak, açıklamanın ardından Nisan 2012 hak ihlalleri raporunu sundu.

Raporda, infaz yakma politikaları, ağırlaştırılmış müebbet statüsü, mektup engellemeleri, süreli süresiz yayınların engellenmesi, fiziki saldırılar ve başkaca hak ihlalleri yer alıyor.

Kaynak: ETHA