24 Nisan 2012 Salı

Irkçı açıklamaya suç duyurusu

BDP, Erol Köse'nin dünkü ırkçı açıklamaları üzerine harekete geçti. Irkçı söylemler için suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan BDP, Köse için, “Bu kişilikler, Anders Behring Breivik'in Türkiye versiyonudur” değerlendirmesinde bulundu.

Sık sık ırkçı açıklamalarıyla gündeme gelen yapımcı Erol Köse'nin Twitter hesabından yaptığı, "BDP 23 Nisan kutlamalarına katılmama kararı almış. İsabet olmuş. Atatürk 23 Nisan'ı Türk çocuklarına armağan etmişti, o.. çocuklarına değil" şeklindeki açıklamasına, BDP'den sert tepki geldi. BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Meral Danış Beştaş, “Barış ve Demokrasi Partisi’ne yönelik fiziki yahut sözlü saldırılar maalesef devam etmektedir. Ancak bunu yapan kişi ya da kişiler, seviyesiz ve faşizan sözleri ile toplumun en çok düşlediği ve özlediği şeye, yani barışa kurşun sıkmaktadırlar” dedi.

“İnsanlıktan nasibini alamamış, 'Nazi'lerin bile kullanmaktan imtina ettiği dili kullananların tarih karşısında hesap verecekleri gün yakındır. Tarih boyunca savaş kışkırtıcılığı yapanların, barışa gölge düşürenlerin sonu aynı olmuş, insanlık onları tarihin kara sayfalarına gömmüştür” diyen Beştaş, “Pervasız ve ülke hassasiyetini tahrik eden kişilerin bu cesareti inkar ve imhaya odaklı siyasetten aldıkları gerçeği yadsınmamalıdır” şeklinde konuştu.

'BREİVİK'İN TÜRKİYE VERSİYONU'

“Bu kişilikler, Anders Behring Breivik'in Türkiye versiyonudur” değerlendirmesinde bulunan Beştaş, “Twitter hesaplarından BDP’nin 23 Nisan kutlamalarına katılmayışını en seviyesiz, kindar ve faşizan bir biçimde dile getiren kişi hakkında yasal yollara başvuracağımızı belirtiyoruz” dedi. Beştaş, “Tüm kamuoyunu, siyasi partileri, aydın ve sanatçıları belirtilen ırkçı ve faşist kişiliklere karşı tepki vermeye, duyarlılık göstermeye ve hukuksal sürece dahil olmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Kaynak: ETHA