22 Nisan 2012 Pazar

Bakırköy Cezaevi'nde kadın emeği sömürülüyor

Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde, çok düşük ücretlerle saatlerce çalıştırılan kadınların maaşları verilmiyor, hasta tutuklular tedavi olamıyor.


Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden mektup yazan Nurcan Yolvercan, cezaevinde tanık olduğu kötü muameleyi kamuoyuna duyurdu.

Cezaevinde tutuklu bulunan çoğu göçmen olan kadınların çok düşük ücretlerle saatlerce çalıştırıldığını belirten Yolvercan, kadınların aylık 90 TL olan maaşlarını bile 6 aydır alamadığını söyledi.

HASTA TUTUKLULAR TEDAVİ OLAMIYOR

Hasta tutukluların tedavisinin engellendiğini belirten Yolvercan, yemeklerde şaplı su kullanıldığı için herkesin sindirim problemi yaşadığını, musluklardan paslı kahverengi su aktığını, bu suyla banyo yaptıkları için alerji olduklarını, vücutlarında kahverengi lekeler oluştuğunu duyurdu.

Doktorların muayene etmeden, serum vererek hastayı geri göndermesine tepki gösteren Yolvercan, hastanede askerler odayı terk etmediği için tedavi olamadan geri döndüklerini kaydetti.

ŞALLARINI VERMİYORLAR

"İntihar edebilir" gerekçesiyle şallarını vermediklerini söyleyen Yolvercan, "Bu tamamen keyfi bir uygulama. Çünkü cezaevindeki tüm koğuşlarda çarşaf, bıçak, bardak, ayna, cam, jilet her kişide mevcut" diye konuştu.

'GEBZE'DE KREŞ VAR' DİYE YEMİN ETTİ

Zorla sürgün sevklere tepki gösteren Yolvercan, çocukları Bakırköy'de kreşe giden çocuklu kadınların zorla Gebze Cezaevi'ne sürüldüğünü, kadın tutukluların itiraz etmesi üzerine cezaevi müdürünün Gebze'de de kreş olduğuna dair söz vermesiyle arkadaşlarının Gebze'ye gittiğini ancak Gebze'de kreş olmadığını açıkladı.

GÖZALTINDA İŞKENCE GÖRDÜ

Müslüman bir aktivist olan Nurcan Yolvercan, 'anadilde eğitim' eylemine katıldığı için 10 Ocak 2012 günü KCK adı altında yürütülen siyasi operasyonlar kapsamında gözaltına alınmış, gözaltındayken başörtüsü zorla çıkarılmış, 15 saat boyunca aç bırakılmıştı.

Kaynak: ETHA