25 Nisan 2012 Çarşamba

En uzun dilekçe Meclis'te

Afet Yasası kapsamında evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunan Ankaralı emekçiler, dünyanın en uzun dilekçesini TBMM'ye sundu.


TMMOB'ne bağlı mimarlar, ziraat, elektrik, şehir plancıları ve inşaat mühendisleri odaları ile Halkevleri, Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu, CHP Çankaya İlçe Örgütü ve EMEP Ankara İl Örgütü'nün de içinde olduğu kurumların çağrısıyla onlarca kişi, "Afet Yasası'na hayır" diyen dilekçeleriyle Meclis'in önünde bir araya geldi.

Dilekçe bırakmak için Meclis'e girmelerini izin verilmeyen halk, dilekçelerini toplu iğnelerle birbirlerine bağlayarak Meclis önünde eylem yaptı.

Uzadıkça uzayan dilekçelere bu kez de polis engeli çıktı. TBMM Dikmen kapısı önünden kavşağa kadar uzanan dilekçeleri ile sıralanan halkın, meclisin etrafını kuşatmasına izin verilmedi. Bunun üzerine meclis önünde çift sıra dilekçe kuyruğu oluştu.

Emekçi halk, "Dünyanın en uzun dilekçesidir bu" diyerek sloganlarla yasa tasarısını protesto ettiler. "Evlerimizi yıktırmayacağız", "Direne direne kazanacağız", "Afet yasasına hayır", "Kentlerimizin rant uğruna pazarlanmasına hayır" sloganları uzayıp giden, sonu gelmeyen dilekçelere eşlik etti.

Yaklaşık bir kilometreyi bulan "itirazımız var" dilekçesinde emekçi halk, Afet Yasa Tasarısı’nın hukuk ihlalleriyle dolu olduğunu belirterek, "Yasaya kabul etmiyoruz" dedi.

Halk, bin 500 dilekçesini Meclise sundu. Eyleme, CHP Millekvekilleri Levent Gök ve Sakine Öz de katıldı.

Kaynak: ETHA