23 Nisan 2012 Pazartesi

İHD, F tipine karşı Ankara'ya yürüyecek

İHD Cezaevi Komisyonu, F tipi cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla 25 Nisan'da İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu cezaevlerindeki tecrit koşullarına dikkat çekmek için "Tecrit Öldürüyor, F Tipi Hapishaneler Kapatılsın!" kampanyası kapsamında 25-27 Nisan günlerinde İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyecek.

İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Ümit Efe ve Sevim Kalman, yürüyüş programı hakkında bilgi verdi.

Cezaevlerindeki kötü koşullardan ötürü 2011 yılında 193, 2012 yılının Ocak ayından Nisan ayına kadar ise 13 tutuklunun yaşamını yitirdiğini belirten Efe, "Ş uanda bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla cezaevlerinde 400'e yakın tutuklu ölüm sınırında. Bizler Ağırlaştırılmış müebbet cezaya çarptırılan tutukluların serbest bırakılması ve F Tipi cezaevlerinin kapanması için Ankara'ya yürüyeceğiz" dedi.

25 Nisan Çarşamba günü saat 12.00'de Bakırköy Kadın Cezaevi önünde yapacakları basın açıklamasıyla yürüyüşün startını vereceklerini duyuran Efe, "Bakırköy Kadın Cezaevi'ndeki açıklamadan sonra AKP Sütlüce İl binası önünde eylemimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.
Maltepe, Gebze Cezaevlerinin ardından 26 Nisan tarihinde Kocaeli'nde bulunan Kandıra F Tipi Cezaevi önünde de basın açıklaması yaptıktan sonra Bolu Cezaevi'ne geçeceklerini söyleyen Efe, Ankara'da bulunan Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

Eylemlerinin son günü 27 Nisan tarihinde ise TBMM'ye cezaevleri için İHD olarak hazırladıkları öneri dosyasını sunacaklarını ifade etti. Efe, öneri dosyasını Ankara'da çeşitli kurumları ziyaret ederek taleplerini dile getirdikten sonra eylemlerine son vereceklerini söyledi.

Kaynak: ETHA