23 Nisan 2012 Pazartesi

Polis: Hakim de Savcı da Biziz

Yaşanan trafik kazası sonucu polisle tartışan Döne Kurtçe, oğlu Onur Kurtçe ve hamile kardeşi Döndü Kahraman, 30 polis tarafından darp edildi. Dayak karakol ve hastanede de devam etti.

İstanbul Bağcılar'da trafik kazası geçiren Döne Kurtçe, oğlu Onur Kurtçe ve hamile kardeşi Döndü Kahraman yaşanan tartışmanın ardından polis tarafından dövüldü.

Ailenin avukatı Ersin Dere, Cumhuriyet gazetesinden Cihan Oruçoğlu'na verdiği demeçte, ailenin polis saldırısına uğradığını belirterek, "Öyle şiddetli saldırıya uğradılar ki, saldırılar Bağcılar Karakolu ve Bağcılar Devlet Hastanesi'nde de sürdü. Polisler saldırı sırasında 'Burada hakim de savcı da biziz' diyerek dövdüler" dedi.

Polisin darp ettiği kişilerden Döne Kurtçe yaptığı açıklamada polisle tartıştıklarını ve tartışma esnasında birden bire saldırıya uğradıklarını söyledi.

"Oğlum beni korumak isterken birden yaklaşık 30 polisin arasında kaldı. Dakikalarca cop ve tekmelere maruz kaldık. Oğlumu ters kelepçeleyip edep yerin sıktılar. Karakola götürmek için bindirdikleri arabada da dövmeye devam ettiler. Kendilerini şikayet edeceğimizi söylediğimizde ise 'Burada savcı da biziz, hakim de biziz' dediler."

Döne Kurtçe karakol ve hastanede de saldırıların sürdüğünü ifade etti ve silah dipçikleriyle saldırıya uğradıklarının kamera kayıtlarından da tespit edilebileceğini, kardeşi Döndü Kahraman'ın 15 gün sonra doğum yapacağını, ancak tüm vücudunda ezik ve yaralar olduğunu belirtti.

Avukat Ersin Dere, olaya karışan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaynak: Bianet