28 Nisan 2012 Cumartesi

Gerze halkı, 30 Nisan’da Ankara’da

Gerze halkı 4 yıl önce Anadolu Grubu tarafından Yaykıl Köyü’ne yapılmak istenilen termik santrale karşı direnmeye devam ediyor.

17 Nisan 2012 salı günü Yaykıl Köyü nöbet çadırından başlayan yürüyüş 30 Nisan'da yapılacak olan ÇED toplantısı günü Ankara'da sonlanacak.

“Zehirlenmek istemiyoruz!” diyen Yaykıl Köyü halkı Anadolu Grubu’nun köylerine yapmak istediği termik santrale karşı 4 yıldır direniyor. 30 Nisan günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Gerze'de yapılması planlanan termik santralin Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) görüşmeleri yapılacak.

Görüşme sonucunda termik santral yapılmamasına dair mücadele eden Yaykıl Köyü halkı adına 17 Nisan günü temsili iki kişi Ankara’ya yürüyüşe geçti. 30 Nisan gününde Ankara’ya gelmeyi planlayan 57 yaşındaki Ferhat Hançer ve yol arkadaşı Mustafa Kıray ise 66 yaşında. Direnmekte kararlı olduklarını ifade eden Hançer ve Kıray’ın yanına dün Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Yeşil Gerze Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Şengül Şahin’de katıldı. Şahin, termik santral istemediklerinin altını çizerken, “Hançer ve Kıray ile Kırıkkale’de buluşacağız. Belediye Başkanı’mız Belovacıklı ile sürece dair bir basın açıklaması yapacağız” dedi.

Görüşmelerin yapılacağı gün, Gerze yaykıl Köyü halkının da arabalarla Ankara’ya geleceğini belirten Şahin, 30 Nisan sabahı saat 09.30'da Ankara'ya yürüyen arkadaşlarımızla birlikte İller Bankası Anadolu Bulvarı 24/C Macunköy (Ankara) tesisleri önünde basın açıklaması yapılacağını açıkladı. Duyarlı olan herkesi açıklamaya desteğe çağıran Şahin, termik santrale karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Burcu Cansu / muhalefet.org
Kaynak: Haberlink