22 Nisan 2012 Pazar

İsrail zulümde sınır tanımıyor

Açlık grevindeki Filistinli tutsaklar gardiyanların saldırısına uğradı. El Halil'de 5 Filistinli kaçırıldı, 17 yaşındaki bir çocuk vuruldu. Siyonist İsrail devleti Filistinlileri yerlerinden etmeye devam ediyor.

İnsan hakları kaynakları İsrail hapishanelerindeki gardiyanların, açlık grevlerini bitirmeleri için Filistinli tutsaklara baskı yaptıklarını ve saldırdıklarını bildirdi.

Ashkelon Hapishanesi'ndeki mahkumların, açlık grevine başladıklarından sonra saldırıya uğradıkları öğrenildi.

17 Nisan Filistinli Tutsaklar Günü'nde İsrail zındanlarında bulunan bin 600 Filistinli tutsak, idari tutukluluğa karşı süresiz açlık grevine başlamıştı. İsrail askeri mahkemeleri, "idari tutukluluk" uygulaması ile bir Filistinlinin altı aya kadar gözaltında tutulmasına karar verebiliyor ve bu kararını her altı ayda bir yineleyebiliyor. Çok sayıda Filistinli, hiçbir yargılama yapılmadan yıllarca İsrail hapisanelerinde tutuluyor.

İsrailli yetkililer ise, bin 600 Filistinli tutsağın açlık grevine başladığını, 2 bin 300 tutsağın da bir günlük açlık grevi yapacağını duyurmuştu. İsrail hapisanelerinde yaklaşık 10 bin Filistinli tutsak bulunuyor.

5 FİLİSTİNLİ KAÇIRILDI

Irkçı Ayrım Duvarı ve Yerleşim Birimlerine Karşı Halk Komitesi Koordinatörü Rateb Al-Jabour, Batı Şeria'nın El Halil şehrinde, İsrail Devleti tarafından silahlandırılan Yahudi yerleşimcilerin ve İsrail askerlerinin, Filistinli yerleşimcilere saldırdığını belirtti.

Al-Jabour saldırganların; 45 yaşındaki Fadel ve Moath Hamamda, 18 yaşındaki Hussein Mahmoud Hamamda, 20 yaşındaki Moath Hamamda ve 44 yaşındaki Na’im Salem Al-‘Adra olmak üzere 5 Filistinliyi kaçırdığını kaydetti.

İsrail askerleri ve silahlandırdığı vatandaşları ile genişlemeci teröre devam ediyor.

SOKAK ORTASINDA SALDIRIYORLAR

El Halil'de 17 yaşındaki İsmail Bheis, üzerine ateş açılması sonucu ağır yaralandı. Bheis, okulunun yakınında saldırıya uğradığı öğrenildi.

FİLİSTİNLİLER YERLERİNDEN EDİLİYOR

Siyonist İsrail yönetimi, 67 Filistinliyi zorla Doğu Kudüs'ten sınır dışı etti. Ayrıca geçtiğimiz çarşamba günü de Doğu Kudüs'te yaşayan yedi Filistinli ailenin evleri harap edilmişti.

Kaynak: ETHA