21 Nisan 2012 Cumartesi

'Acılarımızı derinleştirmeyin, failleri ortaya çıkarın'

Diyarbakır'da kayıp yakınları ve İHD üyeleri 167. kez Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde buluştu. Eylemde konuşan TİHV Diyarbakır Temsilcisi Dr. İpekyüz, "Bizim acılarımızı derinleştirmeyin, failleri ortaya çıkarın" dedi.


İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 167.'si Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Eyleme TİHV Diyarbakır Temsilcisi Dr. Necdet İpekyüz, ESP MYK üyesi Fethiye Ok, Meya-Der ve Tuhad-Der üyeleri de katıldı.

İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde söylediği "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" sözüne tepki göstererek, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve Roboski'de öldürülen 34 kişiyi hatırlattı.

Ardından konuşan TİHV Diyarbakır Temsilcisi Dr. Necdet İpekyüz, insan ölümlerinin sayılarla ifade edilemeyeceğini belirtirken, kayıpların bulunması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İpekyüz, AKP Hükümetine seslenerek "Bizim acılarımızı derinleştirmeyin, failleri ortaya çıkarın" dedi.

Konuşmaların ardından Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Demirli Köyü'nde 4 Kasım 1996 tarihinde kaçırılan ve bir daha haber alınamayan Ramazan Tekin'in öyküsü anlatıldı.

Kayıp yakınları, 5 dakikalık oturma eyleminden sonra haftaya aynı saatte buluşmak üzere dağıldı.

Kaynak: ETHA