28 Nisan 2012 Cumartesi

Bolivya'da yerliler tekrar eylem başlattı

Daha önce yaptıkları eylemde devletin Amazonlara yapmayı planladığı otoyol projesini iptal ettiren Bolivyalı yerliler, projenin gündem olması üzerine tekrar eyleme başladı.

Bolivya'nın kuzeyindeki Amazon bölgesinde bulunan Tipnis ulusal parkına otoyol inşatı planına karşı Bolivyalı yerliler, hükümet karşıtı eylemlerine tekrar başladı.

Amazon ormanlarındaki yaşam alanlarının yok edileceğini belirten 500'den fazla yerli, Bolivya'nın kuzey doğusunda bulunan Trinidad'dan başkent La Paz'a yürüyüşe başladı.

Yapılması planlanan otoyola karşı olduklarını dile getirmek için yürüyüş başlattıklarını kaydeden yerliler, sekiz hafta sürecek yolculuklarında 500 kilometre yol kat edecek.

Yürüyüş süresince eyleme katılım olmasını beklediklerini kaydeden yerliler, La Paz'a varana kadar sayılarının katlanacağını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl yapılan benzer bir eylem sonucu ülkenin seçilmiş ilk yerli Devlet Başkanı olan Eva Morales'in bu planı iptal etmesine neden olmuştu.

Brezilya'nın ekonomik olarak desteklediği projenin ekonomik kalkınma getireceği iddiasıy sonrası Morales, Amazonları yok edecek projeyi yeniden gündeme getirmişti.

Kaynak: ETHA