25 Nisan 2012 Çarşamba

Hormonlu Domatesleri Bulmaya!

8. Hormonlu Domates Ödülleri listesi adaylarınızı bekliyor. Kamusal alanda LGBTT bireylere homofobik/transfobik söylemlerde bulunan kişi ve kurumları teşhir etmek istiyorsanız, bir mail atmanız yeterli.

8. Hormonlu Domates Ödülleri listesi adaylarınızı bekliyor.

Yarışma, kamusal alanda LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel) bireyler hakkında homofobik/transfobik sözler sarf eden ve/veya uygulamalarda bulunan kişi ve kurumları teşhir etmeyi amaçlıyor.
Her sene olduğu gibi bu sene de adayları halk belirleyecek.

2011 yılı içinde kamusal alanda ve medyada LGBTT'lere yönelik ayrımcı açıklamalar yaptıklarını ya da uygulamalarda bulunduklarını düşündüğünüz kişi ve kurumları  hormonludomates@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl ödülleri Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Fatih Altaylı, Sabah Gazetesi, Facebook Türkiye Ekibi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), ODTÜ (Rektörlüğü ve Kültür İşleri), Osman Sınav, Taksim Live isimli bar ve İsveç'in Malmö Belediyesi ve Polisi kazanmıştı.

Ayrıca bu ödüllerin yanı sıra ilk kez verilen "Pembe Deterjan" (Pink Wash) Ödülü ise Uluslararası LGBTQ Gençlik Örgütü IGLYO'ya gitmişti.

Önceki yıllarda Hormonlu Domates Ödülü kazananlar arasında Okan Bayülgen, Hülya Avşar, Mehmet Ali Erbil, Deniz Baykal, Erol Köse gibi isimler var.

Kaynak: Bianet