26 Nisan 2012 Perşembe

10 Bin Piliç Yanarak Can Verdi

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ndeki bir tavuk çiftliğinde çıkan yangında 10 bin piliç can verdi.

İsmailler Köyü yakınlarındaki, Ahmet Şara'ya ait tavuk çiftliğinde bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alev ve dumanları farkeden çevredekiler, durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri Dursunbey'e 6 kilometre mesafedeki tavuk çiftliğine hareket ederken, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü'nden de destek istendi. Belediyeye ait 2 itfaiye aracı ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 1 arazöz yangına müdahale etti. Bir hayli eski olan kümesin çatısı alevlere dayanamayıp çöktü. Çökmeyle birlikte 29 günlük 10 bin piliç yanarak ve dumandan etkilenerek can verdi.

Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ile Dursunbey İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Ünsal da gelerek incelemelerde bulundu. Dursunbey İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangının elektrik kontağından çıktığının belirlendiğini ve yemler, yanan hayvanlar ve bina ile birlikte 300 bin lira civarında zarar olduğunu açıkladı.

DHA
Kaynak: Haberler.com

Not: Haberde, piliçler için kullanılan "telef oldu" ifadesinin yerine"can vermek" fiili kullanılmıştır. Telef olmak, sadece hayvanlar için kullanılan ve bu şekilde dile yerleşen, "ürün zaiyatı" anlamında kullanılan bir fiil olduğu için, hayvan-insan ayrımını ortadan kaldırmak amacıyla haber metnine müdahale edilmiştir.

Ölen piliç sayısı, 10 bin olunca, yani ancak "büyük bir ekonomik kayıp" olarak değerlendirilince ne yazık ki basın için haber değeri taşımaktadır. Her gün kanatlı kesimhanelerinde doğranan ve haberdekine benzer çiftliklerde milyonlarca hayvanın ölmesi ve hayat boyu zulme maruz kalması, basın ve toplum tarafından umursanmamaktadır.