27 Nisan 2012 Cuma

Göçmen Dayanışma Ağı'ndan 1 Mayıs çağrısı

Göçmen Dayanışma Ağı, "1 Mayıs uluslararası emek, dayanışma ve mücadele gününde, sınırların ve o sınırları kurup koruyan kurumların yasadışı olduğunu haykıracağız" dedi.

Göçmen Dayanışma Ağı (GDA), yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ta alanlarda olacağını duyurdu.

GDA, "Göçün suç değil hak olduğunu söylemek için, kimsenin nedensiz kaçmayacağını söylemek için, muktedirlerin çizdiği sınırların insanlık dışı olduğunu haykırmak için, 1 Mayıs'ta saat 09.00'da Şişli Camii önünde buluşuyoruz" dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sürekli yeniden yapılandırılan küresel kapitalist düzen, metaların serbest dolaşımı kadar esnek, mobil ve her an elden çıkarılabilir bir emek gücüne de ihtiyaç duyuyor. Bu işgücünün önemli bir kısmını, sınır dışı edilme korkularından ötürü kamusal alanda en az görünür olan göçmen işçiler oluşturuyor. İşte bu yüzden, devletler bir yandan 'yasadışı göç'le mücadele ettiklerini iddia ederken, diğer yandan piyasa ihtiyaçları doğrultusunda yasadışı tabir ettikleri göçe göz yumuyorlar. Göçmen işçiler, sistematik olarak emek piyasası içinde sömürüye iyice açık işgücü işlevi görüyorlar. Buna ek olarak var olan yerel emek örgütlenmeleri, sendikalar, meslek odaları, genel olarak toplumsal muhalefet göçmen emekçilerin sorunlarına karşı sessiz kalarak göçmenlerin sömürülmesine, dışlanmasına ve hapsedilmesine kayıtsız kalıyorlar."

Herkesin koşulsuz serbest dolaşım hakkına ve istediği yerde yaşama özgürlüğüne sahip olduğuna dikkat çeken GDA, "Göçmen Dayanışma Ağı pankartının arkasında yürüyerek insanların değil, sınırların ve o sınırları kurup koruyan kurumların yasadışı olduğunu haykıracağız" dedi.

Kaynak: ETHA