28 Nisan 2012 Cumartesi

Kadınlar iş bıraktı, 1 günlük grevde

BDP'li kadınlar, "Kadınım, çocukları yıkadım, emeğim görülmedi" diyerek 1 günlük greve gitti.

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Kadın Meclisi, kadınların ev içi emeğinin görünür olması için 1 günlük grev yaptı. Bakırköylü emekçiler, greve yoğun ilgi gösterdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen BDP'li kadınlara zabıtanın engel olması üzerine grev çadırı, meydanın aşağısına kuruldu.

Kadınlar, "Mutfakları terk ettik, sokaklardayız, grevdeyiz", "Evde otur, çocuk doğur, hakkın yok", "Kadınım, çocukları yıkadım, emeğim görülmedi", "Tüm kadınlara sigorta hakkı, ücretsiz sağlık" yazılı dövizler açtı.

Yöresel renklerine bürünen kadınlar, kadının ev içinde ve ev dışında görünmeyen emeğine dikkat çeken resimler astı.

BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak'ın da katıldığı grevde, kadınlar adına açıklama yapan BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Kibriye Evren, Fethiye'deki toplu tecavüz davasında verilen beraat kararını kınadı.

'KADINLAR 1 MAYIS'TA ALANLARDA OLACAK'

Kadınların emeklerinin görülmediğini belirten Evren, Urfa'da isot toplayan ve salça yapan kadınların, Bursa'da tekstil sektöründe çalışan kadınların emeklerinin sömürüldüğünü vurguladı.

1 Mayıs'ta tüm emekçilerin hakları için alanlarda olacağına dikkat çeken Evren, kadınların da emeklerinin görünür olması için alanlarda olacağını kaydetti.

AKP'nin kadınlara yönelik politikasını eleştiren Evren, "AKP bize '3 de yetmez, 5 çocuk doğurun', eve kapanın, daha çok sömürülün" diyor" diye konuştu.

Evren'in açıklamasının ardından Gökkuşağı Kadın Derneği'nden Gülistan Taşkıran, Fethiye'deki toplu tecavüz davasında verilen beraat kararına tepki gösterdi. Taşkıran, mahkemenin delil yetersizliği iddiasıyla beraat kararı verdiğini hatırlatarak, Adli Tıp Kurumu raporu, cep telefonları sinyallerinin tecavüzcülerin olay yerinde olduğunu gösteren raporu, jinekolog raporu, tecavüz sanıklarının çelişkili ifadelerinin delil sayılmadığına dikkat çekti.

Kaynak: ETHA