29 Nisan 2012 Pazar

7. Homofobi Karşıtı Buluşma başlıyor

Kaos GL Derneği tarafından bu yıl yedincisini düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın, 1 Mayıs yürüyüşü ile başlıyor.

Kaos GL Derneği, bu yıl yedincisini düzenleyeceği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın (HKB) programını açıkladı.

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma programında "Sınırlara Karşı Forum", "Medya-İletişim Forumu", "Yoldaş Forum", Kentsel Forum", "Trans Forum", "Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Forumu", "Anarko-Queer Forum", "Anti-Militarist Forum", "Sığınmacılar İçin Sınırlara Karşı Forum", "Öğrenciler Buluşması", "Arkadaş Z. Özger Buluşması" ile "Erkelik Forumu" yer alıyor.

1 Mayıs yürüyüşü ile başlayacak olan Buluşma, 20 Mayıs'ta "Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş" ile sona erecek.

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, her yıl Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma düzenliyor.

Homofobi ve transfobi karşıtı herkesin katılımına açık yapılan Buluşma için İranlı LGBT sığınmacıların yanı sıra Rusya, Macaristan, Almanya ve Norveç'ten akademisyen, politikacı ve LGBT aktivistler Ankara'ya gelecek. Ayrıca 14 üniversiteden akademisyenler katılacak.

Kaos GL tarafından koordine edilen Homofobi Karşıtı Buluşma'nın Ankara merkez etkinlikleri bu yıl Ankara Üniversitesi SBF İnsan Hakları Merkezi (İHM), ODTÜ LGBTT Dayanışması, ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu, ODTÜ Sosyoloji Topluluğu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Dayanışma Derneği (SBF-d-DER), Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Kaos GL Eğitim Komisyonu, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Ekoloji Kolektifi'nin katkılarıyla düzenleniyor.

7. Buluşma'nın merkezi etkinlikleri ODTÜ, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nün yanı sıra Ankara'da sekiz ayrı mekanda gerçekleşecek.

Kaynak: ETHA