1 Nisan 2012 Pazar

NATO karşıtları ana karargâha girmeye çalıştı

Avrupa'nın pek çok kentinden Brüksel'e gelen NATO karşıtları, NATO ana karargahına girmeye çalıştı. Antiemperyalistler, polisler tarafından gözaltına alındı.

"NATO Game Over" grubunun çağrısıyla Avrupa'nın farklı ülkelerinden Belçika'ya gelen yüzlerce kişi, NATO'nun Brüksel'deki ana karargâhına girmeye çalıştı.

NATO karşıtları, "Askeri müdahaleye karşı insani müdahale" sloganıyla NATO topraklarına girip örgütü sembolik olarak kapattı. Sızma eylemiyle, ceza hukukunu çiğneyerek daha büyük insani suçların gerçekleşmesine engel olma amacını taşıdıklarını belirten eylemcilerin bir bölümü tel örgüleri aşarak NATO topraklarına ayak basmaya çalışırken, NATO Genel Merkezi ana girişinin karşısında yüzlerce kişi savaşa karşı eylem yaptı.

NATO karşıtları, 20-21 Mayıs'da NATO zirvesi için Chicago'da bir araya gelecek devlet liderlerine iletilmek üzere şu mesajı okudu: "Halkımızı hedef haline getirecek füze savunma sistemlerini; çözümden çok sorun doğuran askeri müdahaleleri; savaştan kar sağlayan şirket politikalarını; işe yaramayan, tehlikeli ve yasa dışı nükleer silahları istemiyoruz."

Üç eylemci tarlaları aşarak NATO'nun arka bahçesinden içeri sızmaya çalışırken Belçika polisi tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Eylemciler, daha sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: ETHA