1 Nisan 2012 Pazar

Ankara'da köpek katliamı ve linç sürüyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde bugün de boş bir arazide köpeklerin ölü olarak bulunması, hayvan hakları savunucularını harekete geçirdi.

Sincan Oto Sanayi Sitesi'nde hurdacıların bulunduğu yerdeki boş bir arazide sabah saatlerinde 3 köpeği yakılmış olarak bulan gönüllü vatandaşlar, olayı hemen polise bildirdi. Polisin olay yerine gelerek rapor tutması üzerine olayın savcılığa intikal ettirileceği öğrenilirken, gönüllü hayvan hakları savunucusu olan Mehtap Aksoyoğlu, dün de Eryaman'da bir yavru köpeğin işkenceyle öldürüldüğünü söyledi.

Eryaman'da ve Sincan'da öldürülen köpeklerinin öldürülme yönteminin aynı olduğunu ifade eden Aksoyoğlu, Sincan'daki bölgenin güvenli olmadığını belirterek, "Bu bölgenin halkıyla konuştuğumuzda havanın kararmasıyla, bu bölgeye maalesef bazı kötü niyetli insanların gelip burada hayvanlara tecavüz ettiklerini bize söylediler" diye konuştu.

Eryaman'da İranlı bir vatandaşın köpekler tarafından öldürüldüğü yönündeki çıkan haberlerin bir kışkırtmaya neden olduğunu söyleyen Aksoyoğlu, "Bu, hayvanlara tahammül edemeyenlerin işine geldi. Adamın daha Adli Tıp raporu açıklanmadan bir kısım medya, uyarılarımıza rağmen otopsi sonucunu beklemeden 'bu işi sokak köpekleri yaptı, sokak köpekleri katildir' diye insanları kışkırttılar" dedi. "Bu haberden sonra her gün öldürülmüş, işkence edilmiş, tecavüz edilmiş köpeklerle karşılaşıyoruz" diyen Aksoyoğlu, köpek öldürme olaylarının İranlı bir vatandaşın köpekler tarafından öldürüldüğü haberleri üzerine yaygınlaştığını iddia etti.

"BU ÇOK VAHİM BİR DURUM"

Bir başka hayvan hakları savunucusu Merdar Çoban ise, kendisinin yerel hayvan koruma görevlisi olduğunu belirterek, köpek öldürme olaylarının son dönemde çok arttığını ifade etti. Bunun nedenin de İranlı bir öğretmenin ölüm nedeninin köpeklere mal edilmesi olduğunu söyleyen Çoban, yerel yönetimlerin de hayvan avına başladığını, her yerde ekiplerin köpekleri topladıklarını kaydetti. Merdar Çoban, çocukların bile köpeklere tecavüz etmeye kalktıklarını belirtti. "Bu çok vahim bir durum" diyen Çoban, bu olaya toplumbilimcilerin de el atması gerektiğini kaydetti.

3 köpeğin öldürüldüğü boş alanda bir köpeğin ise ölen yavrusunu ağzında taşıyarak, onu sevmesi ise gönüllüleri duygulandırdı.

İHA
Kaynak: Haberler.com