1 Nisan 2012 Pazar

Erzincan'da evi işaretlenen Aleviler'den eylem

Erzincan'da evleri işaretlenen Aleviler, eylem yaparak "Alevi-Sünni çatışması yaratmayı aklından geçirenler bilsin ki, Aleviler ve Sünniler kardeş olarak, bu tuzağa düşmeyecek, egemenlerin ve karanlık güçlerin provokasyon girişimlerini boşa çıkaracak tecrübeye sahiptirler" dedi.


Erzincan Avcılar Köyü'nde evleri işaretlenerek "Kafir Aleviler, hepinizi yakacağız" şeklinde yazılamalar yapılan Aleviler eylem yaptı.

Avcılar Köyü halkı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi, Erzincan Hacı Bektaşi Kültür Vakfı, Mollaköy Cemevi, Ulalar Cemevi, Erzincan Dersimliler Derneği ve Eğitim Sen Erzincan Şubesi'nin düzenlediği eylemde, "Buradayız, Aleviyiz. Bizi de işaretleyin" yazılı dövizler taşındı.

Açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dağdelen, Alevilerin yerleşim bölgesi olarak bilinen Avcılar köyünde, duvar ve kapılara "kafir Aleviler hepiniz yanacaksınız" diye yazıldığını ve evlerin işaretlendiğini hatırlattı.

Dağdelen, AKP Hükümeti'nin, Alevilerin "soy ve sopu" ile uğraştığını, referandum ve seçimlerde Alevi ayrımcılığını yaydığını, gençlere kin ve nefret duygusu ektiğini, 4+4+4 eğitim sistemi ile bilimsel, çağdaş eğitimden gençleri uzaklaştırdığını söyledi.

Evlerine yapılan işaretlemeler ve yazıların yeni bir provokasyon girişiminin habercisi olduğunu ifade eden Dağdelen, "Bu girişimler, Alevileri tuzağa düşüremeyecektir" dedi.

İçişleri Bakanı'nın "çoluk çocuk işidir" sözlerine yanıt veren Dağdelen, "Bu işlerin faillerinin, ne tür çocuklar olduklarını biz Aleviler Dersim, Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi'den iyi biliyoruz. Bu art niyetli girişimler elbette sonuçsuz kalacaktır" diye konuştu.

Dağdelen, planlı ve örgütlü olan bu işaretlemelerin arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasını istedi.

'ALEVİLER VE SÜNNİLER KARDEŞTİR'

Dağdelen, şöyle konuştu: "Alevilere ait evlerin işaretlenmesi, masum görülecek, geçiştirecek ve tesadüfî bir eylem değildir. Alevi-Sünni çatışması yaratmayı aklından geçirenler bilsin ki, Aleviler ve Sünniler kardeş olarak, bu tuzağa düşmeyecek, egemenlerin ve karanlık güçlerin provokasyon girişimlerini boşa çıkaracak tecrübeye sahiptirler. Bize göre; Türkiye'nin farklı kültürel kimliklerini birbirine kırdırma dönemi bitmiştir."

Başbakan'ın Alevilere yönelik ayrımcı ve nefret söylemi içeren açıklamalarının, Alevileri hedef tahtasına koyduğunu dile getire Dağdelen, Adıyaman, Antep ve İzmir'de Alevilerin evlerinin işaretlenmesi hatırlattı.

Dağdelen, "Tek din, tek mezhep, tek ırk siyasetiyle, Anadolu'yu tertipleştirmek isteyen zihniyetin bugünkü temsilcisi AKP'nin Türkiye'yi adım adım bir iç savaşa doğru sürüklediğine tanık oluyoruz" dedi.

'ALEVİLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ'

Dağdelen, AKP Hükemeti'nin, yazıları yazan kişileri ya da örgütü açığa çıkarması ve Alevilerin kaygılarını gidermesi gerektiğini söyledi.

Dağdelen, "Biz Aleviler, bu işlerin 'çoluk çocuk' işi olmadığını biliyoruz ve sorumluların biran önce bulunup yargılanmalarını istiyoruz. Artık herkes bilmelidir ki Aleviler kurbanlık koyun değildir" diye konuştu.

Kaynak: ETHA