18 Nisan 2012 Çarşamba

Irkçı Döviz Taşıyan Dokuz Kişi Serbest

Hocalı katliamının 20. yıldönümünde ırkçı döviz taşıdığı gerekçesiyle eylemden bir buçuk ay sonra gözaltına alınan dokuz kişi 24 saat içinde serbest bırakıldı.


26 Şubat'ta Taksim'de düzenlenen Hocalı katliamını protesto mitinginde taşınan ırkçı dövizlerle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dokuz kişi serbest bırakıldı.

"Bugün Taksim yarın Erivan bir gece ansızın gelebiliriz", "Hepiniz Ermeni'siniz hepiniz piçsiniz", "Ermeni Türkün ecel düşmanı" ve "Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur" gibi ırkçı dövizlerin taşındığı mitinge İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katılmış ve bir konuşma yapmıştı:

"20 yıl önce bugün, kan içiciler, katiller, acımasızlar ve merhametsizler, yüreksizler, korkaklar Hocalı'da 603 insanın kanını içtiler, o kan o gün akmıştır, ama hesabı bitmemiştir, Türk milleti yaşadıkça o kanın hesabı yapılacaktır ve sorulacaktır."

Mitingde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast ve Yasin Hayal lehine de sloganlar atılmıştı.

Dövizleri bilmediğimiz kişiler verdi

Agos'un haberine göre, İstanbul Cumhuriyet savcılığı tarafında açılan soruşturma kapsamında operasyon düzenleyen Güvenlik Şube Müdürlüğü, pankartları taşıyan ikisi kadın 9 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ifadelerinde, "Biz protestoya katıldık. Beyoğlu'na girerken elimize tutuşturulan dövizleri taşıdık. Kimlerin verdiğini bilmiyoruz" dediği belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerin savcılık talimatıyla 24 saat içinde serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: Bianet