18 Nisan 2012 Çarşamba

Efeoğlu dosyasına ikinci kez görevsizlik

Gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu dosyası için özel yetkili savcılık ikinci kez görevsizlik kararı verdi.

Eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın "mezar yerini gösterebilirim" dediği Ayhan Efeoğlu ile ilgili soruşturmada bir kez daha görevsizlik kararı verildi.

Ayhan Çarkın, bazı gazetelere verdiği röportajlarda "Ayhan Efeoğlu'nu bizzat ellerimle gömdüm. Bana şu bombayı imha et diye paket verdiler. Götürdüm içerisinden insan çıktı. Bu şahsın Ayhan Efeoğlu olduğunu öğrendim. Domuzbağı ile bağlanmış bir vaziyetteydi. Onun cesedinin bulunduğu yeri de gösterebilirim" demişti.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Efeoğlu'nun kaybolmasının 'örgütlü suç kapsamında olmadığını' belirterek, ikinci kez görevsizlik kararı verdi.

Dosyayı tekrar inceleyen savcı Hakan Karaali adı geçen bir kısmı emekli 9 polisin şüpheli sıfatıyla ifadesini almıştı. Polisleri serbest bırakan savcı Karaali, Efeoğlu'na ilişkin soruşturmanın 'örgütlü suç kapsamında olmadığını' belirterek, ikinci kez görevsizlik kararı verdi ve dosyayı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderdi.

Soruşturma kapsamında Karaali daha önce de görevsizlik kararı ile dosyayı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na; Şişli Savcılığı ise örgüt olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı tekrar Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne göndermişti.

Kaynak: ETHA