20 Nisan 2012 Cuma

Gerzeliler Ankara'ya yürüyor

Sinop'un Gerze ilçesinde yapılacak olan termik santrale karşı mücadele veren Gerzeliler'den Ferhat Hançer ile Mustafa Kıray, Ankara'ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşlerinin 3. gününde olan Gerzeliler, 30 Nisan'da Ankara'da olacak.


Sinop'un Gerze ilçesinde yapılacak olan termik santrale karşı uzun süredir mücadele eden Gerzelilerden iki kişi, Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Gerze Çevre Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Hançer ve Mustafa Kınay, aylardır kurulu olan direniş çadırdan 17 Nisan'da yürüyüşe başladı. Yürüyüşün her etabı 45 km'den oluşuyor. Yürüyüşlerinin bugün 3. gününde olan Gerzeliler, 11 gün daha yürüyecek.

Ankara yürüyüşçüleri, 30 Nisan'da Ankara'da olmayı planlıyor. O gün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Gerze'de yapılacak olan termik santral kararının verileceği ÇED toplantısı yapılacak. Hançer ve Kınay, aynı gün otobüslerle Ankara'ya gelecek olan Gerzelilerle birlikte Bakanlık önünde toplantıyı protesto edecek.

ETHA'ya konuşan Hançer, "ÇED toplantısında Bakanlık, tüm kurumları Sinop Belediyesi, Gerze Belediyesi'de olmak üzere sivil toplum kuruluşlarını ÇED toplantısına davet etti. 30 Nisan sabahı otobüslerle Gerze'den gelen halkla birlikte buluşacağız. Kamuoyu yaratmak amacıyla böyle bir eylem kararı aldık" dedi.

Yürüyüşleri boyunca çevre halkından yoğun destek gördüklerini söyleyen Hançer, "Her noktada çevredeki halk bizi karşılaşıyor. 2. gün Bafra halkı karşıladı, 5 km bizimle yürüyerek bize eşlik ettiler" dedi.

Gerzeliler, akşam saatlerinde Samsun'da olmak. Samsun'un Çiftlik Meydanı'nda bu akşam demokratik kitle örgütlerinin desteğiyle basın açıklaması yapılacak.

Hançer ve Kınay, Samsun'dan sonra yarın Kavak'ta, sonrasında sırayla Havza, Merzifon, Çorum, Sungurlu, Delice, Balışeyh, Kırıkkale'den geçerek Ankara'ya ulaşacak.

Kaynak: ETHA