20 Nisan 2012 Cuma

'Bakanlık mağdur değil sorumlu'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle Necla Yıldız davasına müdahillik talebinde bulundu. Av. Sağdıç, bakanlığın mağdur değil sorumlu olduğunu belirtti.

Kızının eski sevgilisi tarafından öldürülen Necla Yıldız'ın davasına bugün Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Bugün görülen duruşmada, Necla Yıldız'ı 17 yerinden bıçaklayarak öldüren Gazi Baltacı'nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının anlaşılması için sevk edildiği Adli Tıp Kurumu'na hala götürülmediği anlaşıldı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı müdahillik talebinde bulundu. Yıldız ailesinin avukatı İlke Işık Sağdıç, bakanlığın müdahillik talebine tepki gösterdi.

'BAKANLIK SUÇUN FAİLİ'

Av. Sağdıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, suçtan zarar görmek bir yana, suçun faili olduğunu, suça sebebiyet veren kurumlardan biri olduğunu, gerekli önlemleri almadığı için sorumlu olduğunu kaydederek, müdahillik talebinin reddini istedi.

Dosyaya nöbetçi mahkeme baktığı için müdahillik talebi bir sonraki duruşmada değerlendirilecek. Gazi Baltacı'yla ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Haziran'a bıraktı.

Kaynak: İTHA