2 Nisan 2012 Pazartesi

Delile gerek yok, 'duyum' yeterli

12 kişi hakkında “örgütü üyeliği” suçlamasıyla hazırlanan iddianameyi kabul eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, henüz yargılama başlamadan sanıkların “örgütsel konumlarının” araştırılmasını istedi. Şüpheliler hakkında tuttuğu bilgi notlarını mahkemeye gönderen polis, sanıklar hakkında “aldığı duyumları” anlattı.

Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, çeşitli tarihlerde düzenlenen basın açıklamalarına ve anmalara katılan 12 kişi hakkında“terör örgütüne üye olma ve örgüt propagandası yapma” suçlamasıyla hazırlanan iddianameyi kabul etti.

“Duruşmaya hazırlık tutanağı”düzenleyen mahkeme, şüphelilerin örgüt üyesi olup olmadığına karar vermeden, sanıkların “örgütsel konumlarının araştırılması” talimatını verdi. Şüpheliler hakkında tutulan “bilgi notlarını” mahkemeye gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü de yazısında “örgütsel konumlarının araştırılması istenilen şahıslar hakkında düzenlenen bilgiler ekte gönderilmiştir” ifadelerini kaydederek, ilgili notları mahkemeye sundu.

Polis tarafından hazırlanan ve “fişleme” olarak adlandırılan bilgi notlarında, “bazı duyumlar” şöyle anlatıldı:

Şüpheli S.A: DHKP-C terör örgütünün açık alan gençlik yapılanması olduğu değerlendirilen Ankara Gençlik Derneği içerisinde faaliyet gösterdiği duyumları alınmıştır.

Şüpheli S. E: TAYAD içerisinde faaliyet gösterdiği, ilimizde gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere aktif olarak katıldığı, terör örgütü mensupları ile cezaevinde görüşmek suretiyle kuryelik yaptığı, il dışından gelen müzahir şahısları evinde misafir ettiği duyumları alınmıştır.

Şüpheli M.A: İlimizde gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere aktif olarak katıldığı, ayrıca oğlu olan S.A’nın İstanbul ilinde terör örgütü yapılanmalarında aktif olarak faaliyetlerde bulunduğu duyumları alınmıştır.

Şüpheli N.E: Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçundan tutuklu ve hükümlü bulunan terör örgütü mensuplarına cezaevinde görüşerek kuryelik yaptığı, müzahir şahısları misafir ettiği duyumları alınmıştır.

Kaynak: ETHA