6 Nisan 2012 Cuma

'Benim Çocuğum'a destek konseri BUGÜN


Şiddete uğrayan, ayrımcılığa maruz kalan aileleri konu alan ‘Benim Çocuğum’ belgeseline destek vermek isteyen Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri bir konser organize ediyor. KONSER BUGÜN, saat 20.00'da!..


Muhafazakar, homofobik ve transfobik toplumda, ebeveyn, aile ve aktivist olmanın zorluklarını yaşayan, şiddete uğrayan, ayrımcılığa maruz kalan aileleri konu alan ‘BENİM ÇOCUĞUM’ belgeseline destek vermek isteyen Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri konser organize ediyor. Dayanışma konseri BUGÜN 6 Nisan Cuma günü, İstanbul Live’de gerçekleştirilecek.

Yönetmenliğini belgeselci ve akademisyen Can Candan’ın üstlendiği ‘Benim Çocuğum / My Child’ isimli belgesel film için, ilk kez gerçek isimlerini kullanıp yüzlerini gizlemeden kamera karşısına geçen LİSTAG’lı (LGBTT Aileleri İstanbul Grubu) aileler çekim bütçesindeki açığı kapatmak amacıyla bir kampanya başlattılar. Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel veya travesti olan ailelerin hedefi, kitle fonlama yoluyla toplayacakları desteklerle filmi bitirmek!

Aralık 2011’de başlatılan kampanyaya bugüne kadar 20 ülkeden 200’ü aşkın kişi destek verdi. 9 Nisan’da son bulacak olan kampanyaya listagfilm.com adresindeki IndieGoGo bağlantısı aracılığıyla katkıda bulunmak mümkün. İnternet üzerinden toplanan bu destekler 10 dolar gibi cüzi rakamlardan başlıyor. Filme dileyen herkes “az” yada “çok” demeden katkı sağlayabiliyor. Filme katkı sağlayanların isimlerini ya da destek miktarını açıklamaları gerekmiyor.

Bu belgeselin seslerini daha geniş kitlelere duyurmalarına, toplumsal değişime ve lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel veya travesti (LGBTT) bireylere karşı şiddetin sona ermesine büyük katkısı olacağına inanan ailelere Lambdaİstanbul üyeleri de destek verdi.

Lambdaİstanbul’un BUGÜN, İstanbul LIVE’de düzenleyeceği dayanışma konserinde Laterna & Sumru Ağıryürüyen, Neyse, Saly Angoz, Kafası Karışık Kontrtenor ve Dj Dalvador Sali şarkılarını "Benim Çocuğum" için çalıp söyleyecek.

Tarih: 6 Nisan, Cuma
Saat: 20.00
Yer: İstanbul LIVE

Bilet almak ve bilet satışına katkıda bulunmak için: 0536 591 84 99

FİLMİN KÜNYESİ:
Yönetmen: Can Candan
Yapımcılar: Gökçe İnce, Ayşe Çetinbaş, Can Candan
Ortak Yapımcı: H. Metehan Özkan
Görüntü Yönetmenleri: Oğuz Yenen
Yönetmen Yardımcısı: Boysan Yakar
Proje Danışmanları: H. Metehan Özkan, Memet Tarhan

Kaynak: Ntvmsnbc