18 Şubat 2012 Cumartesi

"Kendisini sırtından vuran" er Yıldız'ın soruşturmasında gelişme yok

Er Serhat Yıldız'ın, "G-3 tüfeği ile kendisini sırtından vurması"nın üzerinden iki yıl geçti. Raporlar "cinayet"e işaret ederken, askeri savcılık "intihar" diyor. Soruşturmada iki yıldır bir gelişme yok.

Kışlada intihar ettiği ileri sürülen, ancak G-3 tüfeği ile sırtından kendisini nasıl vurduğu açıklanmayan er Serhat Yıldız'ın ölümünün üzerinden iki yıl geçti. Askeri savcılığın "intihar" kararına yapılan itirazdan sonra soruşturmada hala bir gelişme yaşanmazken, baba Ali Rıza Yıldız, "AİHM'e gideceğim" diyor. 21 yaşındayken yaşamını yitiren Serhat Yıldız, yarın arkadaşları tarafından anılacak.

G-3 İLE KENDİSİNİ SIRTINDAN VURDU!

Gaziantep Hayrat Jandarma Köy Karakolu'nda askerliğini yapan 21 yaşındaki Serhat Yıldız'ın 19 Şubat 2010 tarihinde "bilinmeyen" bir kurşunla yaşamını yitirdiği açıklandı. Askeri yetkililer babasına "Kazara göğsünden vuruldu" dedi. Cenazenin apar topar defnedildiği Sivas'ta ise dedesine "İntihar etti" denildi. Ancak bu açıklamalara ailesi inanmadı.

Raporlar da şüpheleri arttırdı. Er Yıldız'ın ilk kaldırıldığı Şehit Kamil Devlet Hastanesi raporuna göre, Yıldız'a isabet eden G-3 mermisi sırtından girip göğsünden çıkmış.

Jandarma Genel Komutanlığı ise "intihar" açıklamasında direterek, Yıldız'ın kendi tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitirdiğini iddia etti. Yıldız'ın şüpheli ölümünün basında yer almasından sonra açıklama yapan komutanlık, "olay esnasında kendisine zimmetli silahın kullanıldığı, göğüs bölgesinden bitişik atış yapıldığı ve sırt bölgesinden çıktığı tespit edilmiştir" iddiasında bulundu.

Olayın ardından askeri savcılık tarafından başlatılan soruşturma "intihar" denilerek kapatılmaya çalışıldı. Ailenin karara yaptığı itiraz ise hala sonuçlanmadı.

AİLE SORUŞTURMADAN UMUTLU DEĞİL

İlk açıklamasında "Serhat'ın intihar ettiğine en ufak bir ihtimal bile vermiyorum" diyen baba Ali Rıza Yıldız hala aynı görüşte. ETHA'ya konuşan Yıldız'ın, soruşturmaya ilişkin de umudu yok: "Olumlu bir sonuç beklemiyoruz. Askeri savcının verdiği karara, askeri mahkeme itiraz mı edecek. Farklı bir sonuç beklemiyoruz. Kimi kime şikayet edeceğiz. Davayı AİHM'e götüreceğim."

Kaynak: ETHA