20 Nisan 2012 Cuma

'Yüreğimiz öfke ile dolup taştı'

TAYAD'ın Ayhan Efeoğlu'nun mezarının bulunması talebiyle yaptığı eylemde konuşan Hüsnü Yıldız, "Yüreğimiz öfke ile dolup taştı. Öfkemizle katillerin karşısındayız" diye konuştu.


Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD), gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun mezar yerinin açıklanması talebiyle her Cuma yaptığı eylemlere devam etti.

Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen TAYAD'lı aileler, sloganlarla Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca, "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz", "Ayhan Efeoğlu'nun mezarı nerede, açıklansın", "Kaybeden, katleden devlettir, hesap soracağız" sloganları atıldı.

'İNFAZ POLİTİKASI SAHİPLENİLİYOR'

Galatasaray Meydanı'nda TAYAD adına, kardeşi Ali Yıldız'ın mezarının bulunması için ölüm orucuna giren ve kardeşinin cansız bedenine ulaşan Hüsnü Yıldız basına açıklama yaptı. Yıldız, Türkiye'nin anti-demokratik bir ülke olduğunu belirterek, cezaevlerindeki tecrit politikalarına tepki gösterdi. Ayhan Efeoğlu'nun devlet tarafından katledilen yüzlerce insandan biri olduğuna dikkat çeken Yıldız, "20 yıldır bulunması için somut adımlar atılmayarak bu infaz politikası hala sahiplenilmektedir" dedi.

'ÖFKEMİZLE KATİLLERİN KARŞISINDAYIZ'

"Bizler evladımızın cesedini istiyoruz" diyen Yıldız, Ayhan Efeoğlu ve tüm kayıpların bulunmasını ve katillerin cezalandırılmasını talep etti. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evlatlarımıza uzanan o kanlı elleri kıracağız! Bizler devrimcilik yapan evlatlarımızın yanındayız. Yüreğimiz öfke ile dolup taştı. Öfkemizle katillerin karşısındayız."

Eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın, Ayhan Efeoğlu'nu öldürdüğü yönündeki itiraflarını hatırlatan Yıldız, savcıları göreve çağırdı. Yıldız, kayıpların bulunması için mücadele çağrısıyla açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: ETHA